Chemnitz siger ét og gør noget andet

LÆSERBREV:

Jeg kan godt forstå, det er ubehageligt for Jørn Chemnitz og SF at blive konfronteret med dét, de går og laver – og så dét, de siger. Det er jo næppe dét, de, der har stemt på SF, forventer.

I Natur-, Miljø- og Klimaudvalget opfordrede Jørn Chemnitz til at fjerne et 510 m2 natur- og kulturhistorisk dige. Når jeg påpeger det, så reagerer Chemnitz (i et læserbrev i JV) ved at opfinde, at så kan der ikke udvindes råstoffer og så går det ud over andre lokalsamfund. Men det er alene noget Chemnitz finder på.
Den løsning, som jeg foretrækker, er at lave en mindre gennemføring i diget og bevare hovedparten af den smukke natur. Det foreslog forvaltningen også.

Chemnitz fremfører også, at en entreprenør vil trække sig fra projektet, såfremt diget ikke fjernes.
Så når en entreprenør siger: ”fjern kultur- og naturhistoriske værdier”, så siger SF: ”javel”. Det kan jeg og Dansk Folkeparti slet ikke være med til. Vi er nødt til at se på helheden, og når vi både kan bevare natur og sikre råstoffer, så er vi ikke i tvivl. Og skulle man sommetider være i tvivl, så må man godt lade tvivlen komme naturen til gode.

Molle Lykke Nielsen
medlem af Natur-, Miljø- og Klimaudvalget
Mosegyde 11, Hejls.

Se også