Tre i slutspurt om bæredygtighedspris

Et felt af 12 indstillede kandidater er nu indsnævret til tre nominerede ildsjæle til titlen som Årets Bæredygtighedshelt: Helle Renbo Olsen, også kaldet Veganermor, det frivillige hold bag festivalen IMPACT og Michael Bobjerg fra Foodbank Kolding.

Når Bæredygtighedshuset inviterer til deres årlige inspirationsaften ’Sammen om Bæredygtighed’ den 24. april, er et af de festlige punkter på programmet kåring af Årets Bæredygtighedshelt.

Det er syvende gang Kolding Kommune hylder en lokal bæredygtighedshelt, der gør en forskel indenfor et af de fokusområder, som Kolding Byråd har udpeget som grundlag for kommunens bæredygtige indsats: Klima, Sundhed og Trivsel, Natur, Vand og Fællesskaber.

Det er udvalget Natur, Miljø og Klima, der udvælger de tre kandidater, der skal nomineres og i sidste ende vælger, hvem der løber med titlen.

Influencer, unge drivkræfter og ansvarlig for madhjælp Den første nominerede kandidat er Helle Renbo Olsen, som også er kendt under navnet Veganermor på Instagram, hvor hun har knap 2500 følgere. På profilen inspirerer hun sine følgere med plantebaserede, klimavenlige opskrifter. Derudover har Helle sammen med sin mand Steffen, taget initiativ til grønne spisefællesskaber.

– Vi har fået mange gode indstillinger i år, og har derfor haft det luksusproblem, at det var svært at vælge de tre nominerede kandidater. Til gengæld er det også et stærkt felt vi er endt med og de har i den grad alle fortjent at vinde, fastslår næstformand i udvalget Filip Bekic Bladt.

De tre nominerede er: Helle Renbo Olsen, også kaldet Veganermor, det frivillige hold bag festivalen IMPACT og Michael Bobjerg fra Foodbank Kolding.

Vær med til at fejre de lokale helte
Alle er velkomne til at deltage i eventet Sammen om Bæredygtighed og på den måde til at være med til at hylde de tre nominerede kandidater. Udover kåringen af Årets Bæredygtighedshelt 2024, kan man møde seks forskellige fællesskaber, man kan blive en del af: Det er New Start Kolding, Net-op.nu, Praktisk økologi, Cykling uden alder, Naturpark Lillebælts Venner og Gå mig Glad.

Desuden er der fællesspisning med mad fra lokale fødevareleverandører – Brian fra Algaefood, Jespers Torvekøkken og Micro Greens – der alle har gjort sig umage med at sammensætte en klimavenlig menu af årstidens råvarer:  Tangpesto med ramsløg, bygotto, gulerodssalat og mikrogrønt plus lidt sødt til kaffen: Havregrynskugler med bælgfrugter.

Og endelig er der et inspirationsoplæg af fællesskabsfabrikant Carsten Borch.

Eventet er en del af Danmarks nationale Klimahandledag. Det er gratis at deltage, dog er det nødvendigt at booke en billet. Læs mere i temaet om Klimahandledagen i Kolding på oplevkolding.dk.

Den anden nominerede kandidat er de unge, frivillige drivkræfter bag bæredygtighedsfestivalen IMPACT, der i år bliver holdt for anden gang den 26. april. Sidste år deltog flere hundrede unge på festivalen, der bød på en række inspirerende workshops og fællesspisning
Den tredje og sidste nominerede kandidat er Michael Bobjerg, der er ansvarlig for Foodbank Kolding. Det er et samarbejde mellem Kirkeibyen Kolding og Blå Kors Danmark og et projekt, der på én gang mindsker madspild og deler mad ud til udsatte og sårbare i Kolding kommune på tværs af kulturer og religioner.
Se også