Stor lokal opbakning til festdagen omkring Aller Kirke

På en skøn, men blæsende majdag, mødte mellem 80 og 90 op til festdagen ved Aller Kirke torsdag den 16. maj.

Der kom folk i alle aldre, børnefamilier og unge og gamle, som sad i blandet flok ved bordene, der var opstillet på plænen mellem Enkesædet og kirken.

En del af denne plæne bliver i øvrigt den nye udvidelse af parkeringspladsen.

Orkesteret GenHør fra Hejls/Hejlsminde havde også stillet op til friluftskoncert og var i høj grad med til at skabe den gode stemning.

Det blev Bella, som fik æren af at tage det første spadestik til den nye p-plads.

Bella tog det første spadestik

I stedet for at invitere borgmesteren til at tage det første spadestik valgte menighedsrådet at trække lod blandt de omkring 12-15 fremmødte børn.

Det blev Bella, som fik æren af at tage det først spadestik til den ny p-plads.

Nogle forældre havde taget diverse legeredskaber med, så den store dynge sand blev flittigt brugt denne eftermiddag.

Blytaget

Festdagen var også fejring af sidste års gennemgribende renovering af tagkonstruktionen og nyt tag på Aller Kirke, og i den forbindelse blev der i kirken vist en film om det gamle blytækker-håndværk, – ja, faktisk har vi kun to blytækkere tilbage i Danmark, som stadig behersker det gamle håndværk.

Orkesteret GenHør var med til at skabe den helt rigtige stemning på den smukke majdag. (Foto: Svend Christensen).

Kirketårnet

Kirketårnets renoverede tagkonstruktion, de 4 nye, store tårnluger samt det store guldkors på toppen af tårnet blev anledning til mange besøgende i kirketårnet hos kasserer Peder og formand Gerhard.
Kirketårnet har også fået ny tagbeklædning, men i modsætning til kirkens skib er tårnet beklædt med såkaldt bæverhale-skifertag.

På sådan en flot majdag kan man i øvrigt næsten se hele vejen til Brandsø i Lillebælt.

Kapellet

Mange af gæsterne – specielt børn og unge – havde aldrig været i et kapel før, så for nogle var det lidt grænseoverskridende at kigge indenfor hos Susanne i kapellet, som i dagens anledning var pyntet med både lys og blomster.

Fjelstrup Nødbehandlerbil sørgede for mad og drikke til de mange fremmødte.
(Foto: Svend Christensen)

Den ny plads mellem skole og kirke

Med diverse tegninger og illustrationer fortalte Poul besøgende i Enkesædet om planerne for den nye plads mellem skolen og kirken. Dejligt at planerne og finansieringen af den nye plads endelig kom i hus. Poul fortalte, at han i næsten alle de 8 år, han har været medlem af menighedsrådet, har arbejdet med netop dette projekt og var særdeles glad for at projektet gennemføres, inden han stopper som medlem af menighedsrådet.

Menighedsrådet og efteråret valg

Alle menighedsrådsmedlemmer fortalte efter tur om deres arbejde og opgaver i menighedsrådet, ligesom der blev orienteret om det kommende menighedsrådsvalg i efteråret.

Kirkeværge Helle Schultz, som har deltaget i det kirkelige arbejde i Aller i næsten en menneskealder, gav et overblik over både menighedsrådets og kirkeværgens roller, ligesom hun også fortalte om sidste års renovering af kirken, som hun har stået i spidsen for.

Tilsyneladende er det de færreste, som ved, hvad menighedsrådet laver, og hvad de enkelte medlemmers funktioner er. Men dejligt, at der fra tilhørerne blev stillet en række spørgsmål til de enkelte medlemmer, så nu er der da en del flere, som ved, hvad menighedsrådets arbejde indebærer.

En festlig dag blev afsluttet med mad og drikke til de mange gæster og fællessang sammen med orkesteret GenHør, der var med helt fra starten og til arrangementet sluttede omkring kl. 20.

Menighedsrådets målsætning for denne dag var et fremmøde på mellem 80 og 100 mennesker, og – selvom nogle var lidt skeptiske mht. fremmødet – så lykkedes det endnu engang at få menigheden og lokalsamfundet til at bakke op om kirkens arrangementer.

Tekst og foto: Svend Christensen

Se også