En fremtid for rideholdene i ’Mening og Mestring’

LÆSERBREV:

Det glæder mig dybt at kunne meddele, at ridetilbuddet under Mening og Mestring nu fortsætter takket være en ny model udviklet i tæt samarbejde med rideklubberne.

Efter den oprindelige beslutning om at lukke tilbuddet den 24. maj og modtagelsen af mange bekymrede henvendelser fra borgere, har det været essentielt at finde en løsning, der ikke kun bevarede, men også styrkede programmet.

Frustrationen og bekymringen over lukningen har været forståelig. Ridetilbuddet har været en vital del af hverdagen for mange, beriget dem med glæde og fællesskab samt styrket både mental og fysisk velvære. Derfor var det afgørende at skabe en holdbar løsning, der kunne fortsætte med at tjene som en trædesten mod større selvmestring.

Den nye model indebærer gradvis integration i det almindelige foreningsliv med en stigende grad af egenbetaling. Dette vil ikke alene sikre tilbuddets bæredygtighed, men også styrke borgernes evne til at navigere i hverdagen og forbedre deres livskvalitet. Ved at indgå i meningsfyldte bevægelsesfællesskaber, får deltagerne chancen for at udvikle sig og på sigt indgå i almindelige holdaktiviteter.

Allerede nu har vi orienteret nuværende deltagere om de ændrede betingelser, og responsen har været overvældende positiv. En dybfølt tak til rideklubberne for deres fleksibilitet og vilje til at finde løsninger, der understøtter borgernes vej ind i fritidslivet.

Denne indsats er et klart udtryk for vores engagement i at skabe et inkluderende samfund, hvor alle får mulighed for at deltage i aktiviteter, der forbedrer deres velvære. Det handler om at behandle hver enkelt borger med den værdighed og respekt, som de fortjener.

Iben Lehmann Rasmussen,
Formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget, SF,
Vestervang 27, 6000 Kolding

Se også