Stor bekymring blandt de ældre

Molle Lykke Nielsen

Christiansfeld vinfestival er en folkefest. Her mødes folk fra hele kommunen samt turister i stor stil. Henover de tre dage, festen varede, deltog jeg nogle timer hver dag.

Mit besøg var for at mødes med mange af de mennesker, jeg kender og havde som kunder i de 15 år, vi drev forretning i byen. Når der er kommunalvalg, modtager jeg ca. 80 % af mine stemmer på valgstedet i Cuben, og tak for det.

Gennem de tre dage fik jeg mange henvendelser fra ældre, men også fra borgere, der endnu ikke bruger aktivitetshusene, om at det var så forfærdeligt med forslagene om besparelser, og hvad jeg troede, der skete.

Det var for mig ikke en overraskelse med de henvendelser. Men det rystede mig en del med den store nervøsitet, der var blandt så mange af festivalens deltagere, da aktivitetshuset i Christiansfeld jo slet ikke er en del af de lukningstruede huse.

Det fortæller mig om, hvor tarveligt det er, at det politiske flertal har holdt den ældre del af borgerne i kommunen hen, nervøse og ængstelige i mere end 8 uger.

Det er, fordi det politiske flertal, Socialdemokratiet, SF, Radikale og Borgmesterpartiet Konservative, bare har været totalt tavse overfor Seniorudvalgsformand Søren Rasmussen og undertegnede samt udtalelse fra Ældrerådet, hvor jeg også er medlem. Bekymringer er der nok af, svar er der ingen af. Hele den måde, flertallet har grebet situationen an på, er tankeløs og udemokratisk.

Molle Lykke Nielsen
Medlem af Ældrerådet og Kolding Byråd
Mosegyde 11, Hejls

Se også