Ødelæg ikke sygeplejen, som Carl Sørensen indførte

Tidl. kordegn og byrådsmedlem Carl Sørensen (V). Foto: Kolding Stadsarkiv

LÆSERBREV: I 1973 blev det ved lov bestemt, at landets kommuner skulle tilbyde hjemmesygepleje.
Nogle år senere opstod debatten i Kolding om, at tilbyde hjemmesygepleje døgnet rundt. Det var Venstremanden Carl Sørensen, der i Socialudvalget havde visioner for hjemmesygeplejen. Han kunne se de store forbedringer, det ville betyde for mange mennesker. Det blev et hedt politisk debatemne, men Carl Sørensen havde sat sig rigtigt godt ind i emnet og var utrættelig i sin kamp. Han vandt kampen, og det blev et af de vigtigste aftryk i hans lange lokalpolitiske karriere.

Det blev samtidig startskuddet til en konstant udvikling af hjemmesygeplejen. Byråd efter Byråd har udbygget og forbedret sygeplejen. I dag hører ordningen under Seniorudvalget og kaldes sygeplejen, fordi den ikke alene forgår i hjemmene, men også på klinikker. Vi har en meget højt specialiseret sygepleje, som kan hjælpe mennesker med meget komplekse sygdomme.

I dag udskrives man hurtigt fra sygehuset og kommer hjem med behov for, at Kolding Kommune har dygtigt personale, der kan hjælpe. Det har vi i høj grad, og det er jeg meget stolt af. Hvad vi til gengæld ikke har ret meget af, er Byrådsmedlemmer, der som Venstres Carl Sørensen har visioner og ambitioner om at tilbyde det bedst mulige til borgerne. Nu sidder mange blot med et regneark og leder efter steder, de kan forringe. De har fået øje på hjemmesygeplejen og mener ikke, det er nødvendigt, at vi tilbyder det bedst mulige. Nej, som med alt andet, de har med at gøre, skal vi blot være middelmådige. Jeg håber ikke, de også får ødelagt sygeplejen.

Søren Rasmussen
Formand for
Seniorudvalget
Dansk Folkeparti.

Se også