Rejsegilde på Danægs nye administrationsbygning

Bygningen skal være klar til 130-års jubilæet til sommer.

Danæg markerede fredag 27. september 2024 rejsegilde for den kommende 1.500 kvadratmeter store administrationsbygning, som bliver genbo til den eksisterende bygning i Christiansfeld.

For kun fire måneder siden blev spaden stukket i jorden til Danægs nye administrationsbygning.
På en grå og regnfuld sidste fredag i september kunne kransen stryge til tops over de kommende i alt ca. 1.500 kvadratmeter.

En fortolkning af Danægs 130 års rejse

– Rejsegildet i dag kan med lidt fortolkning ses som en fejring af den rejse, som Danæg har været på i næsten 130 år. Vores nye domicil er nemlig et vigtigt skridt på denne rejse, lød det fra administrerende direktør, Jann Dollerup Vig Jensen, til de ca. 120 fremmødte.

– Det er nemlig ikke blot et sted, hvor vi skal arbejde. Det er også her, vores ambitioner og visioner skal tage deres udspring, og her, det gode samarbejde med både vores andelshavere, vores kunder og vores samarbejdspartnere skal skabes, sagde han.

Fra venstre ses Jan Riis Nielsen fra entreprenør Daugaard Pedersen, Jann Dollerup Vig Jensen, som er Group CEO (administrerende direktør) for Danæg, Ole Bruhn, som er formand for Danægs bestyrelse, og sidst borgmester Knud Erik Langhoff, Kolding.

Blandt de bedste

Blandt de fremmødte var bl.a. Kolding Kommunes borgmester, Knud Erik Langhoff, Danægs bestyrelsesformand, Ole Bruhn, naboer og repræsentanter fra Daugaard Petersen, som står for byggeriet.

– Vi er meget glade for og stolte af, at I er her i Christiansfeld, i Kolding Kommune. I er blandt de bedste inden for jeres felt, og selvom I efterhånden har mange år på bagen, står I stadig for udvikling og en fast tro på fremtiden, sagde borgmester Knud Erik Langhoff.

– Det er godt for kommunen, når I bygger nyt. Det gavner nemlig erhvervslivet, det skaber arbejdspladser, og så sikrer I os skattebetalende borgere. Tillykke med det nye, sagde borgmester Knud Erik Langhoff.

Virksomhed med vokseværk

Danæg har siden 1982 haft adresse på den modsatte side af vejen, men efter godt 40 år er pladsen blevet for trang. I dag huser den eksisterende administrationsbygning 45 administrative medarbejdere. I den kommende bygning vil der blive plads til 60 medarbejdere.

Bygningen forventes klar til jubilæum

De eksisterende bygninger friskes op og forventes omdannet til lager- og produktionsområder og vil give mulighed for at forbedre både logistikken og medarbejderfaciliteterne samt imødekomme det stigende behov for æg og æggeprodukter.

Den nye administrationsbygning vil efter planen stå færdig til sommer 2025 – i tide til fejringen af virksomhedens 130-års jubilæum.

Her er det Danæg Groups administrerende direktør, Jann Dollerup Vig Jensen, der taler til medarbejdere og gæster i de nye lokaler på Danægvej i Christiansfeld.

Fakta om Danæg

Danæg er en af Danmarks førende producenter af æg og æggeprodukter med en historie, der strækker sig over knap 130 år.

Virksomheden er kendt for sine høje kvalitetsstandarder og bæredygtige tilgang til produktion.

Danæg leverer et bredt udvalg af produkter til kunder både nationalt og internationalt. Selskabet har knap 400 ansatte fordelt på tre lande.

Aase/Henri.

Se også