Lokal VVS’er: Flere vil renovere badeværelse, men reglerne for, hvad du selv må udføre, strammes

Peter Hansen, Bjerndrup VVS, er BBA Certificeret energivejleder.

Flere vil renovere badeværelset, men en stor del af arbejdet skal ordnes af autoriserede professionelle, og dem er der blevet rift om i takt med, at der igen kommer nye normer og regler, fortæller VVS-installatør i Bjerndrup ved Christiansfeld, Peter Hansen.

I løbet af det seneste år er andelen af danskere, der har planer om at renovere enten køkken eller bad, steget 16 procent.

Det viser tal fra Voxmeters Konjunkturrapport i juni 2024. Men enstor del af opgaverne med badeværelsesrenovering skal lovmæssigt udføres af professionelle håndværkere, og samtidig er der nye asbest-regler og vandnormer på vej. Den cocktail giver stor efterspørgsel på de autoriserede VVS-installatører i Christiansfeld.

– Der er rigtig meget at holde styr på for den almindelige husejer, der selv vil holde overblikket. Nye regler og love kommer hele tiden til, og det betyder også, at håndværkerne skal opdateres på kurser, mens der bliver rift om dem, der har fået de rette autorisationer, siger Peter Hansen, der er autoriseret VVS-installatør.

Rift om autoriserede håndværkere

Vil man i gang med selv at renovere badeværelse, skal man bl.a. holde styr på Byggeloven, Bygningsreglementet, El-sikkerhedsloven og adskillige andre bekendtgørelser, og badeværelset er dermed et af de mest komplicerede rum at renovere. Samtidigt involverer en badeværelsesrenovering også flere forskellige faggrupper af håndværkere.

Og der er det faktisk også forbrugerens ansvar, at opgaverne udføres efter alle reglerne – også selvom opgaverne lægges hos professionelle håndværkere. Det er med til også at øge efterspørgslen på autoriserede vådrumseksperter, der kan styre slagets gang.

– Hvis man selv skal holde styr på samtlige love og regler, men også styre håndværkerne og alle deres processer, bliver det hurtigt svært at bevare overblikket. Der er mange kunder, der finder en tryghed i at lægge det hele hos de autoriserede VVS-installatører, forklarer Peter Hansen.

Josefine/Henri.

Se også