Den traditionelle juletur går i år til Bålhytten

Julemanden er blevet genhuset i Bålhytten

Bestyrelsen for Christiansfeld Handelsstandsforening er allerede i julehumør. For den kommende juletid skal jo planlægges lang tid i forvejen.

Den sædvanlige juletur til Christinero den første søndag i advent må i år forflyttes. Christinero er nemlig lukket under restaureringen, efter at A.P. Møllers fond har givet 12 mio. kr. til renoveringen.

Derfor har juleudvalget henlagt mødet med julemanden til et andet sted i skoven. Julemanden er nemlig blevet ”genhuset” i bålhytten på Smedeholmsvej i skoven nær ved Christinero.

Vandreturen begynder med musik på Prætoriustorvet kl. 14. Kl. 14.30 fører Julemor og nissebørnene an ud i skoven. Her regner man med at være fremme kl. 15 til æbleskiver og gløgg ved bålhytten.

Hvis Julemanden husker det, kommer han og deler juleposer ud til alle søde børn.
Kl. 16 går man med tændte lanterner tilbage til byen. her er der Hosianna gudstjeneste i Brødremenighedens Kirke kl. 17.

Billetprisen er 40 kr. pr. person. Billetter købes hos Smuksakk, Kongensgade 9A, Christiansfeld og kan betales med Mobile Pay. Sidste tilmelding er torsdag d. 28. november.

Julebelysning fra 6. november

Byens julebelysning sættes op den 5. november fra kl. 17.15, hvor arbejdet mellem handelsstandens medlemmer fordeles.

Som sædvanligt bliver der julebelysning i form af juletræer i Kongensgade, samt Lindegade. Desuden sættes der et stort juletræ op på Prætoriustorvet og på p-pladsen foran Morgenstjernen.

Juletog og julemand og måske julemarked

Juletoget ventes at køre rundt i byen den sidste lørdag i november.

Og julemanden ventes at dukke op i byens gader den sidste lørdag i november og alle lørdage indtil jul.
Bestyrelsen arbejder også på at skabe et udendørs julemarked på torvet, hvis det er muligt. Læsere, der er interesserede i at udstille og sælge fra stande på torvet kan henvende sig til formand Hans Mailand, Anemonen, eller Attila Szocska, Handelshuset.

Længere åbent

Handelsstandens bestyrelse håber, at butikkerne vil bakke op om julehandlen ved at holde længere åbent. Men det kan være svært for enmands-betjente butikker.

Derfor er der ikke noget krav om fælles åbningstider. Man anbefaler i december at holde åbnet lørdag til mindst kl. 16. De sidste to søndag i december desuden åbent til mindst kl. 14.

Bestyrelsen opfordrer også den lokale befolkning til at benytte sig af butikker og andre virksomheder i byen, og gerne lægge noget af juleindkøbene her. De fleste butikker er også med i julekonkurrencen, hvor der hver uge udtrækkes vindere blandt dem, der har købt id i de lokale butikker.

 

Se også