Blæserkoncert med Moravian Brass Ensemble

Internationalt band spiller in Brødremenighedens Kirke.

Moravian Brass Ensemble holder koncert lørdag den 26. oktober kl. 19 i Brødremenighedens Kirke og medvirker også ved gudstjenesten om formiddagen.

I weekenden den 25.-27. oktober mødes 10 blæsere fra forskellige Brødremenigheder i Europa for at øve sammen og spille koncert i Christiansfeld.

Jens Bauer, der er dirigent og formand for Brødremenighedens blæserkor i Europa, er dirigent for gruppen. De ca.10 blæsere mødes to gange om året til et projekt. De kommer fra Christiansfeld, Neugnadenfeld, Berlin, Dresden, Kleinwelka, Bad Boll og Neuwied.

Det hele begyndte med en koncert i Neudietendorf i 2016. Herefter har Moravian Brass besøgt talrige Brødremenigheder i Tyskland. De besøgte også Zeist i Holland, Basel i Schweiz, og de deltog i den 3. Moravian Unity Brass Festival i Winston Salem i USA.

Efter de sidste træf i Berlin, Königsfeld og Gnadau besluttede gruppen, at nu ville de gerne til Christiansfeld og musicere lidt sammen med blæserne her.

Der vil blive spillet værker fra forskellige tidsepoker såvel som musik fra det verdensomspændende Brødreunitet.

Denne gang skal der også arbejdes med og fremføres nye stykker til repertoiret.

Efter koncerten den 26. oktober er der hyggeligt samvær i Duetten, hvortil alle er hjertelig velkomne, fortæller forstander Paul Schmolke fra Brødremenigheden.

Se også