Ny »Danmarkssang« kommer fra Christiansfeld

Julie Husballe og Bente Ibenfeldt:

Her underholder Julie Husballe og Bente Ibenfeldt 90 indbudte på Den Gamle Grænsekro i forbindelse med bogudgivelsen »Besættelsen – minder fra barndommen«. (Foto: Ludvig Dittmann).

Af Svend Erik Brodersen

journalist (DJ)

CHISTIANSFELD: Sopranen Julie Husballe og pianisten Bente Ibenfeldt fra Christiansfeld havde fornøjelsen over for 850 glade tilhørere, at underholde med en koncert ved den store Frivillighedsfest 2021 i Sydbank Arena i Kolding. Samtidig præsenterede de en Danmarkssang med titlen »Danmark er mit fædreland«.

Den nye Danmarkssang er skrevet og komponeret af Bente Ibenfeldt. Ved ur-fremførelsen i Sydbank Arena lagde sopranen Julie Husballe stemme til med flot, musikalsk opbakning af Bente Ibenfeldt.

Første gang, Bente Ibenfeldt havde et samarbejde med den dygtige sangerinde, Julie Husballe, var i Tyrstrup Kirke forrige år, hvor de to indspillede en DVD, som viceborgmester Søren Rasmussen havde fået idéen til, for trods COVID-19-nedlukninger at få musik og sang ud på alle Kolding Kommunes plejecentre. Julie Husballe studerer i øjeblikket på musikkonservatoriet i Aarhus.

Frivillighedsfesten

Frivillighedsfesten i Kolding er en årlig tilbagevendende begivenhed. I år blev den indledt med ord af viceborgmester og formand for kommunens seniorudvalg, Søren Rasmussen.

Efter Julie Husballe og Bente Ibenfeldt havde præsenteret et flot program med danske fædrelandssange i centrum, kom Keld og Hilda Heick på scenen med deres akkompagnatør Mickey Pless. Og de havde sammensat et helt nyt og festligt program, som de nu også er på turné med rundt i hele landet.

Et orkester »The 3 Tops« sørgede for at binde det hele festligt sammen med musik både til spisningen, fællessangene og dans.

 Julie Husballe og Bente Ibenfeldt har også for nylig medvirket med underholdning for 90 indbudte gæster i forbindelse med bogudgivelse om »Besættelsen- minder fra barndommen« på »Den Gamle Grænsekro« ved Christiansfeld.

Stor anerkendelse

Bente Ibenfeldt har for sine musikalske præstationer flere gange modtaget en hædersgave af Dansk Musiker Forbund, for sit arbejde med dansk musik gennem mange år.

Den ene af de CD’er hun har indspillet, kan høres/hentes flere steder på internettet. Blandt andet iTunes og Spotify, og flere af hendes CD’er kan også lånes på et bibliotek, blandt andet på Kolding Bibliotek, hvor Bente Ibenfeldt har været pianist gennem mange år til arrangementet »Månedens sange«.

For Julie Husballe gælder, at hun i øjeblikket studerer på musikkonservatoriet i Aarhus.

Næste gang Bente Ibenfeldt underholder lokalt er, når der er alsang på Kolding Bibliotek den 4. november. Og her er alle velkomne både til at være med og synge med.

Se også