40 år med glasuldsfabrik i Vamdrup

Af Svend Erik Brodersen

VAMDRUP/ERHVERV: Isoleringsfabrikken Isovér i Vamdrup kunne tirsdag den 15. februar, fejre 40-års jubilæum med fabrik i Vamdrup.

Virksomheden flyttede i 1982 fra Kastrup ved København til Vamdrup og placerede sin kæmpefabrik, som nabo til isoleringsfabrikken, Rockwool, der havde været i byen siden 1966:
Siden 1982 er tusindvis af kilometer glasuld rullet ud fra Isovér-fabrikken til danske husstande, hvor det hjælper bygninger og mennesker med holde på varmen – og er med at holde energiomkostningerne nede, skriver Isovér i anledning af jubilæet.
Og der er sket en del på i de 40 år. Fabrikken er blevet både udvidet og moderniseret løbende, præcis som det hører sig til. Så vi kipper med flaget og er sikre på, at fabrikken er klar til at tage 40 år mere”, skriver virksomheden.
Fabrikken i Vamdrup blev indviet i 1982 under navnet Superfos. Senere skiftede virksomheden navn til Glasuld, og i 1988 blev det til Isovér under den franske koncern, Saint-Gobain i Danmark med navnet ” Sant Gobian Denmark A/S Isovér”.
Isoleringsfabrikken Isovér i Vamdrup har adresse på Østermarksvej i byens industriområde, og er den eneste fabrik i Danmark, der producerer isoleringsproduktet Glasuld.
Virksomheden er endvidere kendt for at gøre en ekstra indsats for at holde arbejdsulykker ude af huset. De seneste 1.000 dage har virksomheden således været forskånet for arbejdsulykker med sygefravær.
Det oplyses fra virksomheden i Vamdrup, at fabrikken pt. har cirka 130 medarbejdere.

Se også