’Grøn’ varme er på vej til Christiansfeld

Allan Kirk Jensen blev genvalgt som formand for fjernvarmen i Christiansfeld.

Af Svend Erik Brodersen

CHRISTIANSFELD: Reelle forhandlinger mellem Christiansfeld Fjernvarme og forsyningsselskabet TVIS er i fuld gang.

Alan Kirk Jensen, der er formand for Christiansfeld Fjernvarme, bekræfter over for avisen, at erstatningen for den dyre og stadig stigende naturgas er på vej til byen:

– Vi forhandler med TVIS, og som det ser ud lige nu, så forventer vi, at den grønne varme kommer til byen inden udgangen af 2023, siger Allan Kirk Jensen.

Han oplyser, at forhandlingerne med TVIS er positive, og de har netop fået fuld opbakning fra andelshaverne – dvs. brugerne af fjernvarmen – på en generalforsamling på Brødremenighedens Hotel.

Det betyder, at der nu skal graves en cirka femten kilometer lang fjernvarmeledning ned fra et egnet punkt på TVIS’s eksisterende fjernvarmenet ved Kolding og frem til fjernvarmeværket i Christiansfeld, hvorfra varmen sendes ud til forbrugerne gennem det eksisterede lokale ledningsnet.

Udgifterne i forbindelse med nedgravingen af ledningen mellem Kolding og Christiansfeld betales og udføres af TVIS. Fjernvarmen i Christiansfeld køber varmen, der kommer gennem ledningen.

TVIS er et fælles kommunalt selskab. TVIS står for Trekantområdets Varmeselskab I/S. Selskabet forsyner kommuner i Trekantområdet med grøn varme primært produceret på Skærbækværket mellem Kolding og Fredericia. Senest har fjernvarmeværket i Vamdrup tilsluttet sig TVIS-nettet.

På generalforsamlingen var der i øvrigt genvalg til tre bestyrelsesmedlemmer: Allan Kirk Jensen, Majken Iwersen og Kaj Schmidt Jensen. Ved et konstituerende møde har bestyrelsen genvalgt Allan Kirk Jensen som formand.

Se også