Træthed i bestyrelsen for Handelsstanden

Christiansfeld Handelsstands bestyrelse har for meget at se til.

Fungerende formand Charlotte Donslund aflægger beretning for de ca. 20 fremmødte medlemmer.

– Vi er mange medlemmer, men det er stort set kun bestyrelsen, der er aktiv. Og vi har ikke i bestyrelsen alene kræfter nok til at holde gang i alle de aktiviteter, vi plejer at have i gang. Medlemmerne må hjælpe til i de arbejdsudvalg, vi har nedsat.

Så klart konkluderede den fungerende formand for Christiansfeld Handelsstand, Charlotte Donslund, situationen, da foreningen holdt sin generalforsamling mandag aften den 23. maj på Grænsekroen. Ca. 25 af medlemmerne var mødt op.

Den fungerende formand har i den forløbne periode overtaget formandsposten efter boghandler Lotte Præst, som på grund af sygdom havde orlov.Hun udtrådte helt af bestyrelsen på generalforsamlingen. Også flere andre medlemmer af bestyrelsen var stoppet eller havde haft orlov, så arbejdet havde hængt på nogle få.

Mange opgaver

Blandt de mange opgaver, som bestyrelsen må tage sig af, er korrektur af turistguiden, som i år er trykt i mindre magasin-format, og som foreningen selv måtte sørge for at uddele i sommerhus-områderne. Andre opgaver er julebelysningen, juleaktiviteter, julekonkurrence i butikkerne, aktiviteter på Torvet, flagning, møder med kommunen og andre, markedsføring af handelsstanden, onsdagsmarkeder i juli på Torvet – og nu også Tour de France.

Blomsterhandler Hans Majland fortæller om forberedelserne til Tour de France, hvor han repræsenterer handelsstanden i den nedsatte forberedelseskomité.

På generalforsamlingen blev en del opgaver fordelt blandt de fremmødte. Der er dog stadig brug for frivillige, som fx vil hjælpe med det praktiske i forbindelse med onsdags-markederne. Interesserede kan henvende sig til pladslederen Harry Jørgensen eller til Charlotte Donslund.

Til bestyrelsen blev Mette Hansen (skoforretningen) og Hans Majland (blomsterforretningen) genvalgt. Desuden indtrådte bedemand Jesper Andersen, som er suppleant, straks i bestyrelsen, idet Gitte Byg (Gittes Mode) ønsker at stoppe i bestyrelsen. Birger Lindstrøm (Hos Birger) blev også valgt som suppleant og indbudt til at deltage i bestyrelsesarbejdet.

Bestyrelsen består desuden af elektriker Jesper Ravn og Maria Rasmussen (boghandlen).
Under Eventuelt gav Hans Majland en orientering om forberedelserne til Tour de France’s 3. etape, som bl.a. går gennem Christiansfeld. Hans Majland er med i den lokale komité, som forsøger at forberede den store begivenhed.

Henri.

Se også