Skat har indgivet konkurs- begæring mod forpagter af Hotel Vamdrup

Kurator har aflåst hotellet, så ejeren ikke kan komme ind i eget hus.

Hotel Vamdrup er lukket. SKAT har erklæret forpagteren konkurs. Bygningen ejes fortsat af restauratør Jan Færch i Esbjerg. (Foto: sebro-press).

VAMDRUP: Det er ikke – som skrevet af flere medier – Hotel Vamdrup, der er erklæret konkurs. Det er alene forpagterne, Pernille Bak og Daniel Gouveia, der har smidt håndklædet i ringen. Efter eget udsagn fordi de skylder skattevæsnet – og det er jo alle os andre – 150.000 kroner.

Parret har – ligeledes efter eget udsagn – forsøgt, at få en betalingsordning i stand, men det er af en eller anden grund afslået af SKAT. Og det kan undre lidt, fordi netop SKAT har for vane at indgå aftale om afdragsordninger i sådanne sager.

Nu er det ikke første gang forpagterne melder ud om vanskeligheder med snarlige lukninger af hotellet til følge. Men denne gang er det måske alvor. Hotellet er i hvert fald lukket.

Hotel Vamdrup med bygninger ejes af Jan Færch, som sammen med sin hustru Susanne, driver en særdeles populær spiserestaurant i Esbjerg midtby, og har således kun forpagtet driften af hotellet i Vamdrup ud til Pernille Bak og Daniel Gouveia:

Jan Færch siger selv her til Fællesavisen:

– Jeg kan kun bekræfte, at jeg ejer hotellet i Vamdrup, og at det kun er forpagtet ud. Men mere kan jeg ikke sige, for jeg ved ikke noget. Men som det er nu, kan jeg ikke en gang komme ind i mit eget hus. Kurator har aflåst hotellet, lød det mandag aften fra Jan Færch.
Daniel Gouveia og Pernille Bak overtog driften af hotellet i november 2020. De kom til byen fra den kendte Slukefter Kro ved Vojens. De håber, at de trods tvisten med SKAT, på et tidspunkt kan drive Hotel Vamdrup videre.

Opført i 1864

Hotel Vamdrup blev opført i 1864, da Vamdrup blev dansk-tysk grænseby i forbindelse med tabet af Sønderjylland. Det var under Centralhotellet. En årrække drev Indre Mission stedet som afholdshotel, blandt andet med det formål at begrænse udbredelsen af alkohol i byen.

En tanke, som dog igen blev opgivet. Hotellet fik igen alkoholbevilling og skiftede navn til Hotel Vamdrup. Hotellet består i dag af en flot velholdt bygning i gammel stil og sætter absolut et positivt særpræg på bymidten i Vamdrup.

Se også