Lav dit helt eget perlesmykke

I Søstrehuset kan du lave helt dit eget perlesmykke

CHRISTIANSFELD: Lav helt dit eget perlesmykke. Det er et tilbud til dig blandt flere her i vinterferien fra Museum Kolding.

I udstillingen ‘Vores Smykker’ i Søstrehuset på Nørregade kan du finde inspiration til at lave dit eget perlesmykke. Inde i udstillingen står der nemlig et lille bord med perler og udstyr, og du kan frit give dig til at lave et perlesmykke i dit eget design. Aktiviteten er gratis, men voksne skal betale normal entré på 50 kroner til Søstrehuset, men for børn under 18 år er det helt gratis. Tilbuddet er et led i flere arrangementer, som Museum Kolding har taget initiativ i skolernes vinterferie rundt om i kommunen.

Skattejagt i mørklagt museum

– Tør du fx tage ud på en farefuld mission for modstandsbevægelsen i ly af mørket? Hver dag fra kl. 14-15 i vinterferien mørklægges udstillingen ‘1943 – Gestapo kommer’ på Staldgården i Kolding midtby. Det er op til dig at smugle en kuffert med illegale blade frem til en person i modstandsbevægelsen. Bevæbnet med en uv-lommelygte skal du finde kodeordet, der er gemt rundt i udstillingen, lyder der Karen-Maria Dixen, der er kommunikationschef hos Museum Kolding.

 

Fang snefnug i naturen

Og hun fortæller, at i Skamlingsbankens smukke landskab gemmer der sig snefnug i træernes grene. På hvert snefnug er der et bogstaver. Find alle snefnuggene og saml bogstaverne til et ord. Finder du det rigtige kodeord får du en lille præmie. Hent dit skattekort i Besøgscentret (tjek åbningstid). Aktiviteten er gratis.

 

Bålhygge og snobrød

– Vinterferien kan være en kold fornøjelse, så kom og få varmen og hyg ved bålet på Skamlingsbanken. I rotunden uden for Besøgscentret tændes bålet torsdag og fredag i uge 7 og i Besøgscentret du købe fastelavnsboller og varm kakao hver dag i hele vinterferien, lyder fra Karen-Maria Dixsen./sebro.

Se også