Michala spiller klassisk musik af ’uhørte kvinder’

”Jeg føler en ro, en afslapning. Michala Linn er jo helt
ekvilibristisk. Fingrene går som tændstikker!” sagde en gæst ved koncerten ”Uhørte kvinder” i Gudme på Fyn.

Pianist Michala Linn opfører fyraftenskoncert i Christiansfeld tirsdag den 21. februar i Korsalen på Nørregade 14.

Koncerten begynder kl. 16 i Shop Karibu i stueetagen, hvor der bydes på en kort introduktion til kvindelige klassiske komponister og Brødremenighedens Danske Missions indsats for at hjælpe kvinder i Albanien, på Vestbredden og i Østafrika.

De ”uhørte kvinder”

Michala Linn opfører et repertoire af værker, der er komponeret af oversete kvindelige komponister. Hun turnerer over hele landet med koncerten.

Hun er uddannet på Syddansk Musikkonservatorium og har de senere år modtaget privatundervisning af kendte pianister som John Damgaard og Christina Bjørkøe. Lige nu studerer hun hos Lucy Parham i London, der underviser på The Guildhall School of Music and Drama.

Fortæller om kvindernes kamp

I de 25 år, Michala har spillet klaver, er hun ikke en eneste gang blevet præsenteret for en kvindelig komponist. Men efter omfattende research har hun nu fundet de oversete komponister frem af gemmerne og er især betaget af Clara Schumanns værker.

Mikala spiller blandt andet værker af Clara Shumann, som var gift med den kendte komponist Robert Schumann.

Dem vil hun præsentere i en times program, hvor hun mellem værkerne fortæller om kvindernes kamp i en tid, hvor kvinder ikke havde samme muligheder som mænd for at koncentrere sig om kunsten.

”Det gik mig til hjertet”

”Jeg var helt betaget! Hun var så naturlig, udlagde musikken for os på en måde som alle kan forstå,” kommenterede en koncertgæst i Gudme på Fyn.

”Jeg blev så følelsesmæssigt berørt, at jeg næsten var ude af mig selv. Det gik mig virkelig til hjertet.”

Koncerten koster 100 kr. kontant eller på mobile pay, som betales ved døren.

Se også