Fårene kommer på græs!

Torkild  Kjær viser, hvordan fårene klippes.

SKAMLING: Museum Kolding inviterer  søndag den 7. maj til en hyggelig formiddag, hvor man du kan opleve glade og forårsfjantede får og geder med deres små lam og kid, når de ankommer til Skamlingsbanken og bliver sluppet løs på det grønne græs.

Oplev hvordan dyrene hopper og danser af glæde over at komme på græs efter en lang vinter. Fårene kommer på græs  fra klokken 10.00 -11.30 ved Folkemødepladsen på Skamlingsbanken.
Du kan her få mulighed ved et par folde at komme helt tæt på dyrene og hilse på nogle får og geder. Og samtidig få vist, hvordan det foregår, når fårene blive klippet.
Får og geder er vigtige for naturplejen på Skamlingsbanken, og hvert år sendes de på græs i sommerhalvåret. Torkild Kjær, der har 40 års erfaring som fåreavler, fortæller om de forskellige racer og, hvorfor det er så vigtigt med dyrene ude i naturen.
”Der også opleve andre ting end søde får og geder på Skamlingsbanken. Besøg fx Skamlingsbankens Besøgscenter, hvor der kan få en forfriskning eller frokost i caféen, se på butikken og besøge udstillingen og lær mere om områdets spændende historie og natur. Gå på bjergvandring med friluftslegen Bestig Bjerge og bare nyd naturen”, lyder det fra Anne Stoltze, der er kommunikations medarbejder hos Museum Kolding/Christiansfeld.
  Hun opfordrer til at tage familien med til Skamlingsbanken søndag den 7. maj og oplev en skøn dag i naturen, hvor både store og små kan få en hyggelig oplevelse. /seb

Se også