Handelsstandsforeningen vil skifte til et højere gear

Christiansfeld Handelsstands bestyrelse vil mødes hver måned for at holde gryden i kog.

Blandt Handelsstandens nye initiativer er at annoncere i Berlingskes FRI magasin for at tiltrække kulturturister.

Den nye bestyrelse for Christiansfeld Handelsstandsforeningen har allerede holdt to møder udover konstitueringen i maj. Og planen er, at bestyrelsen fremover vil mødes den første tirsdag i hver måned for at løbe tingene igang.

På mødet tirsdag d. 6. juni på Tyrstrup Kro blev det bl.a. besluttet at indrykke en helsides annonce i Berlingskes FRI-magasin på side 7 senere i juni. Annoncen skal indgå i et tema om UNESCO Verdensarv-steder i Danmark.

Formålet er naturligvis at få besøgende til Christiansfeld. Og i dette tilfælde specielt at invitere kultur-turister til byen.

Onsdagsmarked

Der har været tvivl om, hvorvidt der kunne gennemføres onsdagsmarkeder i byen som i tidligere år. Coronaen kom også i vejen.

Men bestyrelsen har nu fundet en plads-formand, som kan stå for fordelingen af boder og kræmmere på Prætoriustorvet bag hotellet. Det koster kun 200 kr. at få en udstillingsplads pr. onsdag i juli, og børne-kræmmere udstiller stadig gratis.

Interesserede kan henvende sig til gartner Hans Mailand, Anemonen. Gebyret skal betales forud.

Bestyrelsesmedlemmer har lavet opslag og søgt kræmmere i diverse lokale Facebook grupper og uddelt flyers på bl.a. Gram Marked.

I juli måned skal der være onsdagsmarked med kræmmere og private boder på Prætoriustorvet i Christiansfeld.

Onsdagsmarkedet annonceres ligeledes via Christiansfeld Avis.
Andreas Brøchner er bestilt til gratis hestekørsel for børn og voksne hver onsdag mellem 10-15. Der bliver afgang hver halve time.

Boghandlen og Tyrstrup Kro donerer malerbøger og slikposer til børnene.

Jubilæumsfesten

Jubilæumsfesten for byens 250 års jubilæum søndag d. 13. august forberedes også nu.
Butikker m.m. forventes at holde åbent mindst fra kl. 10-16 den søndag.

Der arbejdes også med andre initiativer i forbindelse med jubilæet.

Et stort juletræ igen

Midt i sommervarmen må Handelsstandens bestyrelse også tænke på julen…! En del skal nemlig forberedes i god tid. I den nye bestyrelse er der enighed om, at byen nu skal have et stort juletræ igen, ligesom man havde for år tilbage. De senere år har man nøjedes med at dekorere træerne på Prætoriustorvet med lyskæder. Det giver også en smuk effekt, men der skal være et rigtigt juletræ i byen til jul, mener bestyrelsen.

September-marked og ambassadører

Der er også planer om september-markeder, men det ligger endnu ikke fast.

Bestyrelsen har også planer om at oparbejde et ”ambassadørkorps” af frivillige, som vil være med til at tage ansvar for de mange opgaver, som det kan være svært for butiksejerne at overkomme, og som er til gavn for hele byen og oplandet.

Se også