Prishop på 400 procent for drikkevand skaber forundring

Hejls Vandværk præsenterer kæmpe forhøjelse for sommerhusejere uden begrundelse

 

 

Sommerhuse i Teglgården .

Af Svend Erik Brodersen
journalist (DJ)

HEJLSMINDE/HEJLS: Et prishop på ikke mindre end 400 procent for drikkevand, som Hejls Vandværk har præsenteret for sommerhusejere i Hejlsminde har skabt forundring.

Det kom frem, da grundejerforeningen i Teglgårdens sommerhusområde i Hejlsminde forleden afviklede generalforsamling:

– Det er rigtigt, at vi undrer os over, at der med en så stor stigning ikke er fulgt en begrundelse med fra vandværket i Hejls, siger Niels Peter Haugaard, der er formand for grundejerforeningen i Teglgården til Fællesavisen.
Teglgårdens Grundejerforening køber alt sit drikkevand til sine omkring 300 medlemmer fra det private Hejls Vandværk, afregnet efter måler, og hører der med til de største enkeltkunder hos vandværket.
Og sådan har det været siden foreningen for nogle år siden, blandt andet efter anbefaling fra Kolding Kommune, lukkede sit eget lille selvstændige vandværk og tilsluttede sig værket i Hejls.

Et hop på 400 procent

Den store stigning skaber også forundring, fordi det kun er vandet der købes fra Hejls Vandværk. Udgifterne til vedligeholdelse af ledningsnettet betaler Teglgården selv:
– Vi er kort og godt præsenteret for en stigning fra 2,25 kroner til 8,25 kroner pr. kubikmeter vand, og det svarer til en stigning på cirka 400 procent. Vi synes det er så voldsomt, at det kræver en begrundelse fra Hejls Vandværk, men herfra reageres der ikke på vore henvendelser – ud over beskeden:
”Er I ikke er tilfredse, så kan I jo bare købe jeres vand fra et andet sted”. Og det ved man jo godt ikke kan lade sig gøre, fortætter Niels Peter Haugaard.
Han understreger dog samtidigt, at man fra Teglgårdens side ikke vil  brænde broer:
– Vi ønsker er blot en dialog og en forklaring på stigningen med henblik på at nå frem en fornuftig løsning, siger han videre.

 

Se også