Planen er klar for en smukkere banegårdsplads

Sådan forestiller byplanlæggerne, at det kommer til at se ud, når renoveringen og forskønnelsen omkring banegården i Lunderskov er færdig

LUNDERSKOV: Et forslag til plan for en omfattende renovering og forskønnelse af pladsen foran Lunderskov banegård er nu så vidt, at den forventes behandlet og godkendt på det kommende møde i Kolding Byråd, tirsdag den 2. marts.

 

Det fortæller manden bag det spændende, og i øvrigt længe ventede, projekt, landskabsarkitekt ved Kolding Kommune, Thomas Misbach Durand Thinghuus til avisen.

 – Vi har under arbejdet med planen haft en god dialog med DSB, som også er villige til at bruge penge på projektet, som vi kalder for en helhedsplan for stationsområdet i Lunderskov, fortæller Thomas Misbach Durand Thinghuus videre.

Drøftet med lokalråd

Planen er også drøftet med Lunderskov Lokalråd. Den omfatter både renovering og forskønnelse ud mod de tilstødende gader, Storegade, Frederiksberggade og Jernbanegade, og på DSB’s arealer ind mod perronerne og jernbanesporene.

Helhedsplanen omfatter endvidere renoveringen og forskønnelse af de områder, der ligger nord for banegården langs med Jernbanegade. Det er der, hvor busserne holder, og hvor der er parkeringspladser for private biler. Formålet med det er, at disponere bus- og p-pladsen bedre.

 – Det hele går primært ud på at føre det nye design fra Storegade videre op omkring banegården, og dermed forskønne dette noget forsømte område. Der vil i løsningen også blive arbejdet med opsamling af regnvandet til brug i nogle frodige bede, som placeres rundt om på området, fortæller Thomas Misbach Durand Thinghuus.

Ændret vigepligt

Helhedsplanen indebærer også rent færdselsmæssigt, at vigepligten i det trebenede gadekryds omkring Banegårdspladsen lægges om. Det sker for for at give mere plads på området foran banegårdsbygningen.

/bro

Se også