Det går bare super for Brugsen i Lunderskov – på grund af Coronaen

Uddeler Michael Eversen glæder sig over resultatet.

Af Henri Nissen

Uddeler Michael Eversen og de 33 medarbejdere kan glæde sig over, at 2020 var deres bedste år i de godt 13 år, han har stået for SuperBrugsen i Lunderskov.

På generalforsamlingen i Lunderskov Hallen torsdag den 27. maj kan han fortælle, at til trods for (eller på grund af) Covid-19 har SuperBrugsen i 2020 haft en fremgang på over 6 pct.!

– Når folk arbejder hjemmefra, køber de mere ind lokalt, end når de måske spiser i en kantine på arbejdspladsen. Og når man ikke kan foretage sig så meget andet, så køber kunderne måske lidt ekstra lækkert til at hygge sig med derhjemme, fortæller uddeler Michael Eversen.

Han lægger ikke skjul på, at en stor del af fremgangen (40-60 pct.) skyldes, at kunderne nu har måttet købe øl og sodavand lokalt, hvor mange tidligere købte stort ind i Tyskland.

– Det har virkelig kunnet mærkes. Til gengæld har vi solgt mindre benzin og diesel, fordi folk ikke har skullet køre så meget, fortæller Michael Eversen.

– Jeg vil gerne sige en stor tak til personalet, fordi de har løbet stærkt og klaret det så flot. 

Har I kunnet klare jer med det samme personale?

– Ja, men vi har i det nye år udviddet med to ekstra medarbejdere. En i delikatesse-afdelingen og én på »gulvet«, som vi siger.

Jeg vil også gerne sige tak til kunderne for, at de har affundet sig med de restriktioner, der har været indført. Vi har ikke oplevet problemer med kunder, der ikke ville tage mundbind på eller afspritte sig. Det er gået fint, siger han.

SuperBrugsen i Lunderskov har stor lokal opbakning. Over 2200 er medlemmer af den lokale og selvejende brugs og kan møde op på generalforsamlingen. Normalt kommer der også 80-100 medlemmer, men på grund af Coronaen kom der sidste år kun få. Spisning og underholdning var aflyst ligesom i år.

Selv om de fleste medlemmer ligger i den lidt ældre ende af skalaen, er bestyrelsen forholdsvis ung. 

At SuperBrugsen i Lunderskov er selvstændig og ikke ejet af Coop betyder, at den lokale bestyrelse selv kan beslutte, hvordan der skal investeres.

– Vi synes, det er en fordel, at vi selv kan beslutte tingene. Og er der et overskud, kommer det butikken og de lokale kunder til gavn.

Det så vi for to år siden, da vi udskiftede køl og frost og fik apoteket ind i bygningen, fortæller en tilfreds uddeler.

Se også