Vikingespillet: Gik ikke så galt som frygtet

Vikingespillet ved den smukke sø i Jels er slut for i år. Billedet er fra sæsonafslutningen. Foto: Jels Vingespil.

Af Svend Erik Brodersen, journalist (DJ)

KULTUR: Vikingerne i Jels frygtede et katastrofeår for Vikingespillet. Men helt så galt som frygtet gik det heldigvis ikke. Sæsonen 2021 sluttede med et besøgstal på 13.730.

Det var langt bedre end frygtet ved starten af sæsonen, hvor der på grund af skiftende corona-restriktioner blev meldt ud om et forventet besøgsantal på kun omkring 8.000! Normalt ligger besøgstallet i omegnen af 20.000.

Jels-vikingerne valgte trods mørke udsigter alligevel at gennemføre årets spil, “Rolf Krake og hans kæmpere”. Det skete blandt andet for at holde den gode tradition og de frivilliges store entusiasme ved lige, idet man helt måtte aflyse i 2019. Omkring 450 frivillige har i år været med lige fra forberedelserne af årets vikingespil til sæsonafslutningen.

Nu er vikingerne i gang med det store oprydningsarbejde. Scenen tømmes, rekvisitter og kostumer skal tilbage på det store lager, og bestyrelsen skal have gjort endelig status over året, der er gået. Men allerede nu er vikingerne sideløbende i gang med forberedelserne til næste års forestilling, som bliver skrevet af Morten Stenger, og som igen har Louise Schouw i instruktørstolen.

Læs de friske nyheder hver dag på Fællesavisen.dk
for Christiansfeld, Lunderskov og Vamdrup.

HAR DU EN NYHED?
Ring til webmaster, journalist Sv.E. Brodersen tlf. 2076 1253.