Børn bygger mosaik-kunstværk i Sjølund

17 meters kunstværk af Midgårdsormen er blevet skabt af børn i Sjølund. 

I slutningen af sommerferien ved en legeplads på Sjølund-Hejls Skole er der blevet skabt et kunstværk af Midgårdsormen. Fra nordisk mytologi er Midgårdsormen kendt som et havmonster, en del af jætteslægten og barn af Loke og kæmpekvinden Angrboða.  

Billedkunstner June Alison, som arbejder i SFO’en, frivillige og 30 børn har dekoreret en 17 meter lang betonudgave af Midgårdsormen med mosaik.

Indsamling af kunstmateriale

Gennem forår og sommer er der blevet samlet fliser fra private, håndværkere og i containeren hos HL Keramik. En familie kom med en kagedåse fuld af vandslebne glasstykker, som de havde samlet langs kysten gennem mange år. 

En kvinde havde tømt sit smykkeskrin for glassmykker og flotte sten. Et barn havde under familiens ferie på en græsk ø dykket efter små mosaikstykker, som var faldet af væggen ned i hotellets swimmingpool. Til slut var der indkøbt 18 kilo farvede mosaiksten til formålet.

Kunst til leg

Samtidig er der blevet samlet midler til realisering af projektet, hvor børn på Sjølund-Hejls Skole har solgt skrabelodder. Kommunens KVIK-pulje har støttet projektet, og SFO’en har bidraget med et beløb samt personaletimer. 

Bag kunstworkshoppen står Kolding Sjølund Udviklingsråd for Børn og SFO’en på Sjølund-Hejls Skole. 

Kunstinstallationen kan også bruges til at lege og bevæge sig på. Den er den fjerde kunstinstallation, som er opstillet på arealet mellem Sjølund-Hejls Skole, Sjølund Multiarena og Vejstrup Forsamlingshus siden 2018.               Kirstine Høj

Se også