100 år fejres med vandretur i Hammelev

Stafetvandringen går fra kirken til Tørning Mølle, hvor Erik Roesgaard fortæller om stedets historie.

I anledning af Haderslev Stifts 100 års jubilæum har man arrangeret en gratis vandrestafet gennem de syv provstier.

Søndag den 8. maj starter stafetten i Hammelev Kirke kl. 14.00, hvor man bl.a. skal høre lidt om den spændende altertavle.

Erik Roesgaard fortæller om stedets historie.

Herefter går alle gennem skoven ned til den historiske seværdighed Tørning Mølle, hvor Erik Roesgaard vil fortælle kort om den gamle borgs historie på en gåtur over Borgbanken. Borgen blev bygget i første halvdel af 1300-tallet og brændte i sidste halvdel af 1400-tallet. I den periode havde Tørninghus, som borgen hed, stor betydning for udviklingen af den danske stat!

Efter besøget ved Tørning Mølle kan man vælge mellem to ruter på hhv. 3 og 5 km, der begge ender i Hammelev – eller evt. tage en længere vandretur omkring Hindemade Sø. Vandrestafetten slutter ved Sognehuset i Hammelev, hvor man kan købe kaffe/te med kage for 25 kr.

Haderslev Stift opfordrer deltagerne til at dele billeder fra turen på #haderslevstift100aar.
Man kan læse mere på stiftets hjemmeside.

Bodil.

Se også