En nedrivning kostede den lokale Andreas Schou guldet

Vinderne af Orifarm DM for senior. Det er fra venstre Andreas Schou (sølv), Lars Nørgaard Pedersen og Renee Ulvsbjerg (guld) og Renee Ulvsbjerg (bronze).

Lars Nørgaard Pedersen fik sit hattrick og vandt DM i ridebanespringning for tredje år i træk. Stævnets vært måtte nøjes med sølv.

Det var tæt hele vejen igennem, men i sidste ende var det Lars Nørgaard Pedersen, der fik guldmedaljen ved Orifarm DM for senior ved det 12. og sidste mesterskabsstævne hos Absolute Horses på Tågerup i Sommersted. Han fik sit hattrick, for det var tredje år i træk, han vandt – tilmed på samme hest, Bøgegårdens Gladiola.

Det betød, at det ikke lykkedes for den ene af stævnets værter, Andreas Schou at vinde mesterskabet. En ærgerlig nedrivning i anden finalerunde betød, at han måtte nøjes med sølv. Han red på Independent.

Renee Ulvsbjerg på Celeste Balslev havde også en nedrivning og endte med en bronzemedalje.

Andreas Schou, der sammen med sin bror Christian driver Absolute Horses, var dog tilfreds:

– Det var selvfølgeligt ærgerligt med det nedslag. Det var en skam, at det ikke skulle lykkes for mig at vinde det mesterskab på hjemmebane. Men det var en god optakt til de kommende store stævner.

I fjor var Andreas ikke med til DM, da han var til OL i Tokyo, men i 2020 fik han også sølv.

Vandt første afdeling

Absolute Horses-rytteren kom ellers godt fra start. Han var lynhurtig og vandt første afdeling af mesterskabet på I Know og blev nummer to på Independent. Et kompliceret pointsystem betød, at han fik 0 fejlpoint på I Know og 0,7 på Independent, hvor de nærmeste konkurrenter havde 0,96 og 1,75.

Andreas Schou tog sig til hjelmen efter sidste forhindring i sidste runde. Han og Independent klarede sig ellers flot – men sejren røg med en nedrivning.

Han valgte Independent til finalen, hvor nedrivninger betød fire fejl, og der var fejl for overskridelse af tid.

I første finalerunde var ni af de 17 ryttere fejlfrie. I anden runde var ingen fejlfrie. Men en nedrivning og en tidsfejl betød, at Andreas endte med 5,7, mens Lars Nørgaard Pedersen, der kun fik en tidsfejl, endte med 2,75 fejlpoint.

U18- og U21-vinderne endte traditionen tro i vandgraven. Her er det de tre medaljetagere i U21.

Favoritterne vandt

I de tre andre mesterskabsklasser var der tale favoritsejre. Med tre overbevisende nul-runder var der ingen tvivl om, hvem der skulle have guldmedaljen i Clemens og Springforeningen Danmarks Agria-DRF-mesterskab for U25.

Nicolas Pedersen på Tailormades Dirados Boy fik revanche for mesterskabet i fjor, hvor et stop i sidste finalerunde kostede ham guldet, så han måtte nøjes med sølv.

Vinder af Schou Agria DRF-mesterskabet for U21 blev igen Maria Barnewitz Schou på Serena. Hun endte samlet med en fejl – en tidsfejl i anden finalerunde. Og den havde hun rigeligt råd til.

Jyske Bank Agria DRF-mesterskab blev vundet af Josephine Christian Jacobsen på Tango – en sikker vinder med to fejlfrie finalerunder oven i den, hun havde fra første afdeling.

Godt vejr

Dm-klassen var finalen på stævnet, der startede onsdag. Når solen var fremme, var det dejligt lunt, men når der var skyer og den blæst, Tågerup er kendt for, var det bidende koldt.

/Hanne Dall

Lars Nørgaard Pedersen klarede sig gennem alle runder kun med tidsfejl.
Se også