Kolding bliver vært for nyt akademi for ’bæredygtighed’

Borgmester Knud Erik Langhoff er glad for, at Kolding er valgt som hjemsted for akademi for bæredygtighed.

KOLDING: Syddansk Universitet (SDU) og Kolding Kommune vil med et stærkt innovativt samarbejde inspirere studerende til at finde fremtidens bæredygtige løsninger.

Det sker ved at koble den bæredygtige dagsorden i kommunen sammen med designtænkning i et akademi, hvor studerende fra alle retninger og alle SDU’s lokationer kommer til Kolding og kaster sig over et program, der har bæredygtige byer og fællesskaber som overordnet tema.

SDU startede allerede i fjor, efter opfordring fra studerende, det første bæredygtighedsakademi. Og nu bliver det altså gentaget i Kolding og udviklet, således at akademiets indhold kommer endnu tættere på virkeligheden.

Borgmester Knud Erik Langhoff (Kons.) bakker op om initiativet og er glad for, at Kolding er valgt som hjemsted for akademiet:

– Kommunen vil være en god samarbejdspartner. Vi arbejder nemlig hver dag på at finde gode løsninger og nye veje at gå med fokus på både bæredygtighed og hvordan designtænkning kan udvikle nye løsninger. Derfor er det oplagt for os at arbejde sammen med SDU, og ikke mindst med de studerende, der i særlig grad interesserer sig for bæredygtighed og udvikling. De er jo fremtidens stjerner, lyder det fra borgmesteren.

/sebro

Se også