Derfor flytter flere til vores kommune

Flere flytter til Kolding Kommune, og færre flytter fra. På ét år er kommunens befolkning steget med 1.380 personer til 94.366.

Marco Palermo (37) og hans kæreste Majken Holm Simmelsgaard (36) er nogle af dem, der er flyttet til Kolding kommune efter at have boet en årrække i København.

 

KOMMUNEN: Der er overskud på indbyggerkontoen i Kolding Kommune. Flere flytter til fra andre kommuner, end der flytter fra.

Flere vælger bopæl i Kolding Kommune, når de flytter til Danmark fra udlandet, og der bliver også født flere, end der dør.

Sammenlagt giver det et plus på kontoen og en stigning i indbyggertallet med hele 1.380 personer det seneste år. Af dem er 404 nye borgere fra Ukraine.

I det første halvår af 2022 er det områderne Vonsild, Brændkær og Dyrehavevej i Kolding, der har oplevet den største vækst i antallet af indbyggere.

Borgmesteren er glad

Det er især de 25-34-årige, der er blevet 166 flere af. Men også aldersgrupperne 35-64 år er vokset pænt.

– Det er et fantastisk resultat. Kolding er i vækst, og det ser ud til, at vi både er blevet bedre til at tiltrække indbyggere og til at fastholde dem, der bor her. Man bliver næsten dobbelt så glad over tallene, når det både skyldes, at flere børnefamilier og unge ønsker at blive boende i kommunen samtidig med, at unge og børnefamilier søger mod Kolding. Stigningen skyldes måske et gunstigt jobmarked, og så at der er bygget flere boliger, siger borgmester Knud Erik Langhoff.

Glade for  Kolding

Marco Palermo (37) og hans kæreste Majken Holm Simmelsgaard (36) er nogle af dem, der er flyttet til Kolding efter at have boet en årrække i København. Han er oprindeligt fra Italien, og hun er fra Vestjylland. De flyttede ind i Søndervangkvarteret i efteråret 2021 og fik deres første barn.

De fortæller, at ”inkluderende og familieorienteret” er de to første ord, der popper op, når de tænker på Kolding. De mener, at hvis man er et sted i sit liv, hvor man har brug for at rangordne sine prioriteter på ny med familien først, så er Kolding stedet.

– Vi har følt os varmt modtaget fra starten. Fødsels- og barselsafdelingen mødte os med stor professionalisme og omsorg. Naboerne kom med blomster, da vi kom hjem fra hospitalet. Og kommunens velkomst-arrangement gav os mulighed for at skabe nye forbindelser til mennesker her. Vi oplever også Kolding som en by, hvor vi kan bidrage med vores kompetencer og interesser i en tryg ramme, fortæller Majken Holm Simmelsgaard.

FAKTA  for 1. august 2021 – 1. august 2022:
Tilflyttere fra andre kommuner: 4.856. Fraflyttere til andre kommuner: 4.515. Indrejste fra udlandet: 1.575. Udrejste til udlandet:  577.  Fødsler: 952. Dødsfald: 916.

Sebro/Henri.

Læs de friske nyheder hver dag på Fællesavisen.dk
for Christiansfeld, Lunderskov og Vamdrup.

HAR DU EN NYHED?
Ring til webmaster, journalist Sv.E. Brodersen tlf. 2076 1253.