Sammenlagt 59 års fængsel til 12 mænd i cigaret-sagen

Retten i Kolding har 12 mænd i den historiske cigaret sag fra Vamdrup

VAMDRUP: Så har sagen mod mændene bag den ulovlige cigaretfremstilling i Vamdrup været i Retten i Kolding.  De tolv tiltalte mænd fra Polen og Ukraine fik i den historiske sag sammenlagt 59 års fængsel, store bøder på mellem 92 og 135 millioner kroner, samt udvisning af Danmark for bestandigt.

Retten fandt det bevist, at de 12 mænd, sammen med to andre udenlandske mænd der allerede er dømt for deres roller i sagen, drev en ulovlig cigaretfabrik fra en landejendom på Vamdrupvej mellem Vamdrup og Ødis.

Som tidligere omtalt er sagen ført af anklagemyndigheden i National enhed for Særlig Kriminalitet, NSK.  Mændene blev anholdt  i marts 2021 ved en koordineret anholdelsesaktion med assistance fra Europol, Skattestyrelsen, Toldstyrelsen og flere udenlandske politimyndigheder.

Da myndighederne slog til  blev der samtidigt beslaglagt mere end 11 millioner cigaretter, flere tons tobak og en større mængde professionelt produktionsudstyr.
De seneste domme i Retten i Kolding betyder, at nu er i alt 14 mænd, der har været sigtet og tiltalt i sagen dømt.

Produktionen og videredistributionen af de ulovlige cigaretter har været systematisk og særdeles velorganiseret, og det har betydet, at mange millioner kroner er blevet kanaliseret uden om den danske statskasse.

Specialanklager ved NSK, Jacob Gents, erklærer sig tilfreds med Rettens afgørelse.

 

 

Se også