Ny opfindelse: Frostfri nøgleboks kan lette hjemmehjælperne

Emil Lyck ved sin 3D-printer hos IBA Nexttech,  hvor opfindelsen til en ny frostsikker nøgleboks blev gjort. (Foto: Kolding Netavis)

KOMMUNEN: Nu er der opfundet en simpel løsning, som kan betyde lettere adgang for hjemmehjælpen til klienter i Kolding Kommune, når der er frost og sne.

Det handler om en frostfri nøgleboks, som forhindrer, at låsen fryser til, så kommunens hjemmehjælpere har svært ved at skaffe sig adgang til klienterne.
Nøglebokse bruges især hos sengeliggende borgere, der ikke selv kan komme ud og åbne døren. Og hvis nøgleboksen er frosset til, bliver hjemmehjælperen forsinket på sin rute, hvilket er til gene for både den ansatte og de borgere, som venter på besøg.
Men nu er der lys forude. Firmaet IBA Nexttech, som er eksperter i 3D-print, har nemlig hjulpet Kolding Kommune med at få tegnet og specialfremstillet et unikt dækse,l der kan monteres uden på nøgleboksen og som beskytte mod vand – og dermed også mod frost.
-Hidtil har vi ikke haft mulighed for at bestille et dæksel, som passede præcis til vores nøglebokse. Men så hørte jeg om de muligheder, der ligger i 3D-print. Jeg fik fat på IBA Nexttech, der hurtigt nåede frem til en løsning, fortæller Brian Vad fra Senior-, Sundheds- og Fritidsforvaltningen hos Kolding Kommune.
Og med en 3D-printer er det forholdsvis enkelt at fremstille forskellige prototyper, indtil man når frem til en model, der passer til formålet
– Til opgaven for Kolding Kommune har vi printet fem-seks prototyper, før vi er nåede frem til den helt rigtige løsning, forklarer Karsten Friis Hansen, der er direktør hos IBA Nexttech om den simple løsning på et åbenbart stort problem.
-Det var egentlig en meget veldefineret opgave, som skulle løses. Der var brug for at beskytte låsen mod vand, som kan fryse til is om vinteren. Samtidig var det vigtigt at finde en løsning, der er helt simpel for hjemmehjælperne at gå til, så de uden besvær kan komme ind i nøgleboksen, fortæller Emil Lyck, der arbejder hos IBA Nexttech, sideløbende med at han tager uddannelsen ”Industriel 3D-print” hos IBA Erhvervsakademi Kolding./sebro.
_________________________________________________________________

 

 

Se også