Hotel Vamdrup er nu officielt sat til salg

Ejeren forslår, at hvis byen forsat vil have et hotel, så kan salg på folkeaktier måske være en mulighed

Jan Færch – har nu sat Hotel Vamdrup til salg.

VAMDRUP:  – Der er så meget snak om, at man så gerne vil have et hotel i Vamdrup. Så må folk også steppe op og vise interesse. Opfordringen kommer fra ejeren af Hotel Vamdrup, Jan Færch med direkte adresse til Vamdrups borgere.

Jan Færch foreslår nu direkte i jv.dk, at vil folk i byen fortsat have et hotel, så kunne salg af folkeaktier være en mulighed – eller at flere erhvervsdrivende eventuelt går sammen om et køb. Og formanden for Vamdrup Handelsforening, Per Tonnesen, ser ifølge jv.dk også tanken om, at flere går sammen om købet, som en mulighed for at byen kan bevare sit hotel.

Hotellet er nu sat åbent til salg. Og hvis byen fortsat skal have er hotel, så skal en eventuel køber – eller købere – hive tre millioner kroner op af lommen. Det er nemlig, hvad ejeren gennem godt tyve år, Jan Færch, vil have for bygningen – i hvert som udgangspunkt i en eventuel forhandling.
Fællesavisen har oplyst, at hotellet er sat på salgslisten, fordi en handel, som tilsyneladende var på vej, er gået i vasken. Det betyder, samtidigt at det langt fra er sikkert, at den store flotte bygning i Vamdrups bymidte i fremtiden kommer til at rumme et hotel.  Jan Færch vil i hvert fald ikke genåbne hotellet. Derimod vil han af med bygningen, og lykkes det ikke at afhænde til hotel, så overvejer han at indrette lejligheder i bygningen.   Jan Færch driver i dag den kendte spisecafé, Cafe Danmark, i Esbjerg.
Hotellet har som tidligere omtalt her i avisen været lukket siden en gang i sommer, hvor de daværende forpagtere, Pernille Bak og Daniel Gouveia Daniel, gik konkurs og efterlod en gæld på i omegnen af en million kroner. Blandt andre til SKAT.
Det tidligere forpagterpar kommer heller næppe tilbage til hotellet. Som fortalt forleden, så har Daniel Gouveia netop startet egen cateringforretning op med adresse i Ødis.

Vamdrup blev opført i 1864, da Vamdrup blev grænseby i forbindelse med tabet af Sønderjylland.  Det startede under navnet Centralhotellet. Siden blev det købt af kredse med tilknytning til Indre Mission. Det da blev til afholdshotellet, Vamdrup Missionshotel. Handlingen medførte at byen fik hotel nummer to, Boysens Hotel – med spiritus.
På tidspunkt fik missionshotellet nye ejere under navnet Hotel Vamdrup – og kom der igen vin på bordene.
Den nuværende ejer, Jan Færch overtog hotellet for 22 år siden og drev det selv frem til 2016, hvor det overgik til forpagtning. Og senest fra 2020 af nu konkursramte par, Pernille Bak og Daniel Gouveia.
Hotellet består af 13 værelser, hvoraf halvdelen er indrettet med eget toilet og bad. Foruden værelserne har hotellet haft a la carte-restaurant, bar og har selskabs- og mødelokaler med plads til mellem 10 og 200 personer.
Hotel Vamdrup fremstår i dag renoveret i velholdt og flot stand på Tovet i Vamdrups bymidte, og betragtes i dag, som en sand pryd for byen. / sebro

 

 

Se også