Retten har talt: – Tvangsbøder firedobles

Den omstridte udlejningsejendom på Kongensgade i Christiansfeld

CHRISTIANSFELD: Ejeren af udlejningsejendommen Kongensgade 8 i Christiansfeld, Jørgen Rasmussen, skal nu betale fire gange så meget i tvangsbøder som hidtil for at have undladt at udskifte plastikvinduer med krævede trævinduer.

Det har Retten i Kolding netop besluttet. Husejeren skal nu siden første dom i sagen i 2014, punge ud med yderligere 104.000 kroner om året – medmindre at han udskifter vinduerne i ejendommen.

Det synes husejeren, ifølge Jv. dk, er helt urimeligt, og han har derfor valgt at anke sagen til landsretten, og påpeger i denne forbindelse, at den lokalplan han er dømt efter ikke gjaldt, da dommen om tvangsbøder blev afsagt i 2014.

Sagen handler kort fortalt om et større antal plastikvinduer, som Jørgen Rasmussen monterede i 2007 i sin udlejningsejendom på Kongensgade i Christiansfeld. Men vinduerne skulle i følge kommunen være af træ for at bevare det oprindelige udtryk i byen.

Jørgen Rasmussen har forklaret i Retten, at vinduernes udformning ligner de gamle i huset – forskellen var blot, at de nu var i plastik og dermed vedligeholdelsesfrie og energivenlige.

At undlade at udskifte vinduerne har foreløbigt kostet husejeren 227.000 kroner i tvangsbøder. Og efter Rettens afgørelse firedobles bøderne nu – hvis han fortsat underlader af skifte vinduerne til træ.

Det er Kolding Kommune, der har slæbt husejeren i Retten for ikke at efterleve en gældende lokalplan for bymidte i Unesco-byen. /sebro

Se også