Ny sag på vej mod husejer for ikke at overholde lokalplan

Kommunen har netop meldt en husejer på  for ikke at skifte materialer ud på et væksthus

CHRISTIANSFELD: Nu er det galt igen. Forleden kunne vi skrive om, at kommunen har slæbt en husejer på Kongensgade i Christiansfeld i retten, fordi han nægter af udskifte plastikvinduer ud  i sin ejendom med vinduer af træ. Og nu seneste har kommunen, ifølge Jv.dk, meldt en anden husejer i byen for at ikke at skifte nogle materialer ud på en gavl på et væksthus. I begge tilfælde handler det om overtrædelse af de regler, som gælder for byggerier i Unesco-byen.

I sidstnævnte tilfælde er det et ældre ægtepar, som ikke vil makke ret. De har anvendt sort naturskifer som beklædning, og det må man altså ifølge en lokalplan ikke, hvis huset ligger på Lysstøbervej i bymidten.

Sagen har verseret i systemet siden 2018. Ægteparret, som er tilflyttere til byen, har åbenbart i flere omgange forsøgt at finde alternative løsninger for at bevare skiferløsningen, men har hver gang får afslag fra kommunen med henvisning til overtrædelse af lokalplanen og planloven.

At kommunen er så striks med henblik på overholdelse af loven for byggerier i Christiansfelds bymidte, skyldes, erfarer avisen, at flere ejere af huse i midtbyen i Christiansfeld har efterkommet krav om tilpasninger og dermed har investeret i deres ejendomme, så de efterlever lovens krav. /sebro

 

 

 

Se også