Indisk ambassadør besøger Museum Kolding

Indiens ambassadør Pooja Kapur aflægger Museum Kolding besøg. Besøget er et led i den store forestående udstilling i Indien, hvor Dansk sølv bliver udstillet på Nationalmuseet i New Delhi.

Indiens ambassadør Pooja Kapur.

Inden længe åbner den store udstilling ’Silver Treasures from India and Denmark’ i New Delhi med Dansk Sølv. Sølvet er en del af Museum Koldings samling og er i skrivende stund ved at blive pakket for at rejse til Indien.

Museum Kolding har en af landets største og fineste samlinger af dansk sølv. Samlingen rummer utallige genstande fra hele Danmark og spænder fra renæssancen og op til nutiden, hvor de bedste af landets sølvsmede til stadighed bliver repræsenteret i samlingen.

Når Indiens ambassadør Pooja Kapur besøger Museum Kolding, er det for at tale om det fine samarbejde, der lige nu pågår med at sammensætte den store imponerende udstilling i New Delhi, hvor mere end 100 af Danmarks fineste sølvskatte skal stråle sammen med Indiens fine skatte.

Designet af Svend Hammershøi.

Samarbejde mellem Danmark og Indien

Samarbejdet mellem nationalmuseet i New Delhi og Museum Kolding er en del af det kulturudvekslingsprogram, der blev præsenteret under den indiske premierminister Narendra Modis officielle besøg i Danmark 3.-4. maj 2022. Aftalen, der løber frem mod 2026, skal understøtte udvekslingen af dansk og indisk kunst og kultur og samarbejdet mellem danske og indiske kulturinstitutioner og kunstnere.

”Jeg glæder mig til at byde Indiens ambassadør Pooja Kapur velkommen til Museum Kolding og tale om vores gode samarbejde, både når det gælder den kommende sølvudstilling og også

Designet af Karl Gustav Hansen.

det samarbejde mellem Danmark og Indien, som frem mod 2026 skal understøtte udvekslingen af dansk og indisk kunst og kultur, som udstillingen er en konkret del af. Vi er meget stolte af at kunne vise noget af Danmarks fineste sølv i Indien, hvoraf noget endda er fremstillet i Kolding”, siger Rune Lundberg, museumsdirektør, Museum Kolding.

Indien og Danmark indgik i 2020 en aftale om udvikling af uddannelse med fokus på grøn omstilling, og på mødet deltog direktør for IBC, Jens Gamauf Madsen.

”IBC har gennem flere år haft gode uddannelsessamarbejder med virksomheder og skoler i Indien, og det er ikke mindst lykkedes pga. en stor indsats fra den indiske ambassadør”, siger Jens Gamauf Madsen.

Se også