Annette overtog kommunal virksomhed i Kolding og nu har den vundet initiativpris

Multifoods har fået Business Koldings initiativpris.

Vinderne fra Multifoods har fået Business Koldings initiativpris.

Et køkken, der dufter af lækker mad, take away, der hentes og ovne, der kører på fuld gas. Et billede på et helt normalt restaurantkøkken og så alligevel ikke…

For medarbejderne er alle mennesker, som har udfordringer, der har resulteret i, at de har haft svært ved at få arbejde.

– Det kan være alt lige fra at have svært ved det danske sprog til at lide af autisme, men hos Multifoods i Kolding er der plads til alle.

Det slår ejeren af Multifoods, Annette Møller Therkelsen, fast.
Virksomheden har netop fået Business Koldings Initiativpris. De har også fået den nye pris ”SammenomJOB” i 2023.

Fra kommunal til privat virksomhed

Multifoods begyndte som et kommunalt, socialt økonomisk projekt, men Annette Møller Therkelsen overtog virksomheden i april 2021.

Virksomheden er dannet med baggrund i, hvad kvinder med anden etnisk baggrund er gode til i stedet for, hvad markedet umiddelbart efterspørger.

Multifoods er nu et eksempel på, hvordan en privat virksomhed kan tænke anderledes og skabe bæredygtige jobs, der hjælper mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet i job – samtidig med, at det er en virksomhed, der skaber vækst.

Eksotisk mad

– Vores forretning har et fundament, der hedder eksotisk mad, fordi det er det, kvinderne, Multifoods vil hjælpe, er gode til. Dette fundament bliver vejen til at skabe en virksomhed i vækst, så vi hele tiden har et fællesskab, der hjælper mennesker i arbejde, fortæller Annette Møller Therkelsen.

Det er denne anderledes tilgang til at bygge en virksomhed op, der gør, at Multifoods nu nomineres til initiativprisen.

Derudover er Multifoods – som modtog ”SammenomJOB prisen for 2023 – også blevet anerkendt for de mange bæredygtige jobs, som denne virksomhedskonstruktion medfører.

Lær dem at kende og giv dem ansvar

I dag hjælper Multifoods stadig mange kvinder med anden etnisk baggrund i arbejde, men også mennesker med autisme eller andre udfordringer.

Det er en blanding af både kvinder og mænd, der arbejder i virksomheden, som ansætter alle dem, der er råd til.

Vinderne fra Multifoods har fået Business Koldings initiativpris.

Her ses det tydeligt, hvordan den ene medarbejder efter den anden får øje på, hvordan de kan bidrage til arbejdsmarkedet. Medarbejderne får selvtillid og bringer herefter dem selv og deres evner i spil.

Saynab Abdi, der er køkkenchef ved Multifoods, arbejder tæt sammen med de mennesker, som Multifoods får ind og hjælper i arbejde. Hun brænder for at vise udenlandske kvinder, hvordan de godt kan arbejde, og at de skal arbejde. Hun er derfor meget glad for at være en del af Multifoods, hvor hun hver dag mærker, hvordan kvinder med anden etnisk baggrund rigtig gerne vil arbejde og bidrage til samfundet.

– Når jeg lærer dem at kende og ved hvilke udfordringer, medarbejderne har, så kan jeg løbende spørge, hvordan de har det. Jeg hjælper dem, så de får de pauser, de har brug for. Det er svært for alle i starten, men hos Multifoods giver vi plads til alle og skaber et trygt sted for dem, siger Saynab Abdi.

Tager udgangspunkt i deres evner

Og ifølge Annette Møller Therkelsen er Saynabs måde en af grundelementerne for at kunne skabe bæredygtige jobs og hjælpe mennesker i arbejde.

Ifølge Annette handler det om, at virksomheden tager udgangspunkt i den enkeltes situation og behov.

– Det lyder nemt, men det er sådan det er, hvis du vil hjælpe mennesker i arbejde. Når virksomheden skaber det trygge fundament, så er der plads til at kunne blomstre og udfolde sig.

Vi har flere medarbejdere, der nu selv kan se deres egne kvaliteter, og hvordan de bringer dem i spil i Multifoods. Det handler om at vise medarbejderne, hvordan de er med til at skabe Multifoods, og at de har et ansvar for at bygge en virksomheden op, afslutter Annette Møller Therkelsen.

Se også