Borgermøde om solcellepark ved Nagbøl

Det projekterede solcelleanlæg vil dække 81 hektar landbrugsjord.

NAGBØL: I forbindelse med det projekterede solcelle-anlæg ved Nagbøl var der et borgermøde i Lunderskovhallen tirsdag den 10. oktober fra klokken 16.30 til 18.00.

På grund af redaktionens slutning tidligere kan vi først i næste nummer fortæller, hvad der kom ud af mødet.

Men forud oplyses, at projektet vil blive fremlagt, og der vil være mulighed for spørgsmål og svar.

Bag solcelleparken står forsyningsselskabet, Jysk Energi,  der har hjemsted i Holstebro.
Der er tidligere blevet holdt et borgermøde den 21. februar -23 i Andst Forsamlingshus og forud for dette for en mindre kreds i september -22.

Jorden tilhører gården ”Ejeseje”, der ejes af Niels Peter Aarestrup. Men ellers har der ikke været meget fremme om det store projekt, som først blev kendt for offentligheden i begyndelsen af februar i år.

Fire store projekter

Det nye projekt i Nagbøl betyder, at der enten er i gang – eller planlægges ikke mindre end fire store energiparker i lokalområdet.

I Vamdrup er man allerede godt i gang med at etablere en større solcellepark umiddelbart øst for byen. Og der planlægges også en energipark på et stort område mellem Andst og Vamdrup – blot nogle få kilometer fra projektet i Nagbøl.

Og så er der også planer om et større anlæg mellem Højrup og Ødis Bramdrup.
Sidstnævnte har som tidligere omtalt mødt stor modstand i lokalbefolkningen med flere end 350 underskrifter fra utilfredse borgere, bl.a. fordi dette projekt også omfattede flere kæmpe-vindmøller.

Stilfærdigt projekt

Fællesavisen har tidligere fortalt, at projektet i første omgang kun er omtalt for de direkte berørte naboer, og at der blev holdt et orienteringsmøde for disse i Andst  Forsamlingshus i september 2022.

Da vi skrev om projektet i februar 2023, var det ikke muligt at få svar på en henvendelse til Jysk Energi. På virksomhedens hjemmeside fortælles kun om de solcelleprojekter, som Jysk Energi allerede har i sat gang.

Men Steffan Behrens fra Kolding Kommunes klima og energiafdeling bekræfter, at det handler om et landbrugsareal på 81 hektar, som skal omdannes til solcellepark.
Til gengæld kommer anlægget i Nagbøl kun til at omfatte solceller. Der indgår ikke vindmøller i projektet. Netop kæmpevindmøller har skabt protester andre steder på grund af støj med mere. Men solceller larmer ikke og rager ikke op i naturen.

Ole/Henri.

Se også