Skoleleder i Hejls fortæller om Titanics forlis

Titanic var verdens største skib, og det ”kunne ikke synke”. Men det forliste alligevel.

Torsdag den 9. november kl. 19 kan man høre et foredrag af skoleleder Anders Henriksen i mødelokalet ved Hejls gl. Skole.

Anders Henriksen

D. 10. april 1912, for godt 100 år siden, sejlede Titanic fra Southampton ud på sin jomfrurejse mod New York med både fattige, håbefulde emigranter og nogle af datidens rigeste mennesker. Titanic var det største og mest luksuriøse skib, der nogensinde var blevet bygget, og var endda erklæret synkefrit.

Blot fire dage senere sent om aftenen ramte Titanic et isbjerg og sank inden for 3 timer. I løbet af disse knap 3 timer udspillede der sig adskillige dramaer ombord, og historien om denne nats begivenheder har levet videre siden og er blevet genfortalt i adskillige bøger og film.

Anders Henriksen vil fortælle den virkelige historie bag myterne, bl.a. om de mange personlige skæbner, om datidens emigration til ”den nye verden”, den uskrevne regel om kvinder og børn først i redningsbådene, omverdenens reaktioner på katastrofen, fundet af vraget i 1985, danske relationer til katastrofen og Titanics rolle og betydning som myte og fortælling i dag.

Det er Pastoratsrådet og Lokalhistorisk Arkiv for Hejls-Hejlsminde, som sammen har arrangeret.

Se også