Trio vandt hjerterne ved klassisk koncert i Søstrehuset

Pianisten Jakob Alsgaard Bahr omgivet af tvillingerne Karen Johanne Pedersen på violin og Kirstine Elise Pedersen på cello.

Søstrehuset lagde mandag den femte dag i årets korteste måned ramme om foreningen Klassisk Christiansfelds tredje koncert i år, der bød på fornemme kammertoner fremført af Trio Gemini.

Trioens medlemmer er Jakob Alsgaard Bahr/klaver og tvillingerne Karen Johanne Pedersen/violin og Kirstine Elise Pedersen/cello.

De tre har alle en solistuddannelse ved et af de tre konservatorier i Århus, København og Odense. Hver især er alsidige musikere med fremtrædende karrierer indenfor solospil, kammermusik, orkesterspil og folkemusik. Trioen har optrådt på nogle af de mest etablerede festivaler i Danmark og altså efter 6 år endnu for anden gang i Christiansfeld.

Trioen optrådte efter 6 år for anden gang i Christiansfeld.

Programmet indledtes med tre stykker af den fynske Carl Nielsen: Folketone arrangeret for trio, Humoreske for klaver og et charmerende potpourri for violin og cello. Fra øen i midten af riget fløj det musikalske tæppe til Norge. Publikum fik tre stykker af Edward Grieg: Jon Vestafes Springdans for klaver, hvor Jakob Alsgaard Bahr fremtryllede et klukkende bjergbæk i foråret.

Endelig bød sonaten Lento Doloroso på flot og komplekst samspil af de tre musikere. Efter de livlige norske toner gled koncerten over i operastykket Meditation af den romantiske franske komponist Jules Massenet (1842-1912), som i dag ikke spilles så ofte.

Nyt liv på Stevns

Før pausen fortalte Karen om sit nye liv ude på landet på Stevns, hvor hun og familien nu bor med grise, høns og katte.

Som hyldest til egnen gav hun musikalske smagsprøver på ældre folkemusikstykker fra Stevns spillet sammen med søsteren i moderne elegante versioner.

Tysk, fransk, amerikansk, dansk og ukrainsk musik

Efter pausen lagde trioen fra land med fire stykker af koncertens ældste komponist, Johan Sebastian Bach, spillet solo, som duo eller trio. Fra tysk barok sprang vi et par hundrede år frem til fransk impressionisme, Maurice Ravel og dennes Allegro for violin og cello komponeret til minde om hans læremester og ven, Debussy.

Trioen har indspillet mange værker af den 62-årige amerikanske pianist, dirigent og komponist Lowell Liebermann, som de tre danskere i den anledning besøgte for at få hans feedback på resultatet. Til koncerten blev vi præsenteret for stykket, Trio nr.1. Om dette skrev Karin Mølbak fra foreningen meget rammende dagen efter: ”at det fik tilhørerne til at svæve i musikalsk vægtløshed langt ud i rummet.”

Tango Jalousi

Aftenens sidste punkt på trioens musikalske dagsorden var en sprudlende udgave af Jacob Gades verdenskendte Tango Jalousi. Det udløste stort bifald, og efter den flotte koncert kom de sympatiske musikere ikke udenom at give et ekstranummer, en musikalsk hilsen til menneskene i Ukraine.

Se også