Brødremenighedens Hotel skal have ny forpagter

Efter halvandet år som midlertidig hoteldirektør har Helge Gellert gjort klar til en ny forpagter af det 250 år gamle hotel i Christiansfeld.

Hoteldirektør Helge Gellert ses her sammen med Anette Juhl, der er Booking & Restaurantchef.

Brødremenighedens Hotel søger en ny forpagter. Direktør Helge Gellert, som trådte til, da den tidligere forpagter Per Højgård ønskede at stoppe, har gjort alt klar til en ny forpagter.

Gellert har været leder af hotellet i godt 1½ år. Han blev ansat, efter at coronaen havde sendt hotellet ud i en krise. Den tidligere forpagter blev i stedet køkkenchef, indtil han stoppede i oktober 2022.

– Det har været spændende at få klaret tingene og gøre hotellet klar til en ny forpagter, siger Helge Gellert, som trådte til midlertidigt efter ønske fra Brødremenigheden. Han var forud 35 år i Christiansfeld Kommune. Han begyndte som elev og endte som kommunaldirektør! Herefter var han 10 år i Haderslev Kommune, før han gik på pension. Han er nu 72 år.

Gellert har bl.a. sørget for at få skabt en medarbejder-håndbog og få lavet klare stillingsbeskrivelser. Han har arbejdet med markedsføring og digitalisering, ny hjemmeside og bedre annoncering. Og der er kommet flere ordrer, bl.a. på grund af et samarbejde med Sweet Deal. En ny souschef og ny køkkenchef er også kørt i stilling.

– Vi ønsker nu at finde en ny forpagter, som kan drive hotellet videre, og det har vi sat en headhunter på, fortæller Helge Gellert.

Selv om Helge Gellert var gået på pension, har jobbet på hotellet givet ham lyst til at bruge sine lederevner igen. Og han har fået en forespørgsel. Men der skal også være tid til ferie sammen med fruen, Kirsten, som netop har overladt sin butik Smuksakk til en ny ejer.

– Det har været sjovt at arbejde med hotellet, og det har også været interessant at arbejde på det private arbejdsmarked efter så mange år i det offentlige, siger Gellert, som mener, at der generelt er meget at hente hos ”det grå guld” – altså ældre, evt. pensionerede medarbejdere, som har en solid erfaring og evner, der pludselig ikke bliver udnyttet mere.

Se også