Sjølund vandt endnu engang Landsbydysten i Kolding Kommune

Landsbyen Sjølund, der ligger neden for Skamlingsbanken, har endnu et år vundet konkurrencen om at få gået flest mulige kilometer pr. indbygger.

Det fremgår af resultatlisten (nederst) for ”Bevæg dig for Livet” i Kolding Kommune. Her kan man også se, hvordan andre landsbyer har klaret sig. Jordrup ligger på 2. pladsen og Hejls på 3. pladsen.

Danmark skal være verdens mest aktive nation i 2025. Det er målsætningen for den største partnerskabsaftale i dansk idræts historie – en aftale, der går under navnet ”Bevæg dig for Livet” og har som mål at sætte Danmark i bevægelse. Projektet støttes af Tryg Fonden og Nordea sammen med idrætsforeningerne DGI og DIF.

Visionens målsætning er, at 75 procent af danskerne i 2025 skal dyrke idræt, og at 50 procent af befolkningen skal dyrke idræt i en forening.

Ved opstarten af projektet i 2019 var status, at 68 procent af befolkningen var idrætsaktive, og 41 procent var medlem af en idrætsforening. I Kolding svarer det til, at 6.500 flere borgere skal blive fysisk aktive, hvoraf de 5.000 skal blive foreningsaktive.

Man kan læse mere om mulighederne på hjemmesiden: bevaegdigforlivet.dk

Se også