Kolding og sydjyske kommuner har gode erhvervsforhold

Kolding Kommune kommer ind på en 12. plads på listen over landets kommuner i Dansk Erhvervs nye analyse om ”Forudsætninger for regional vækst”.

Undersøgelsen er udarbejdet af chefkonsulent Sharmili Rajagopal. Den er baseret på statistiske data fra offentligt tilgængelige kilder, men den suppleres af spørgeskemadata fra mindst 30 virksomheder i hver kommune, der afspejler Dansk Erhverv på brancher og størrelse.

Der er gode forudsætninger for vækst i Kolding Kommune. Det konkluderer Dansk Erhverv i en ny analyse, som netop er udkommet.

I analysen placeres Kolding Kommune på en samlet 12. plads. Pladsen er tildelt ud fra 11 forskellige rammevilkår. På listen er bl.a. arbejdskraft, hvor Kolding ligger højt. Her får Kolding en 4. plads ud af de 93 kommuner, der er med i analysen.

– Det er meget tilfredsstillende, at vi får så flot en placering i analysen generelt og en endnu flottere placering på Arbejdskraft, slår borgmester Knud Erik Langhoff fast.

– Vi har gjort meget de seneste år for at skabe så gode rammevilkår for erhvervslivet som muligt. Især ligger udfordringen med at skaffe nok af kvalificeret arbejdskraft til vores stærke erhvervsliv os meget på sinde. Der er et særligt, stærkt samarbejde netop mellem erhvervslivet og vores uddannelsesinstitutioner, som kommunen understøtter, forklarer borgmesteren.

På landkortet kan man se, hvilke kommuner der er mest erhvervsvenlige, når det gælder vækst. Det er de grønne. Her er det meste af Syd- og Sønderjylland samt Vestjylland med. Undtagelserne er Fredericia og Tønder, der kun kommer med i den midterste gule gruppe.
De dårligste kommuner med hensyn til muligheder for vækst i erhvervslivet er markeret med rødt.

Hurtige miljøsager

Han noterer sig også, at Kolding Kommune får en topplacering, når det handler om sagsbehandlingstider på miljøområdet. Andre rammevilkår, hvor Kolding Kommune scorer højt, er blandt andet:
Transport og mobilitet, Offentligt og privat samarbejde, Turisme, Kultur og oplevelser, Skat og administration.

Kolding Kommune ligger på en 9. plads, når det handler om Overordnet erhvervsservice.
Godt samarbejde

– Det er meget glædeligt, at Kolding har et byråd, som prioriterer gode rammer for erhvervslivet, og at samarbejdet mellem Kolding Kommune og erhvervslivet er styrket, siger Morten Bjørn Hansen, der er direktør for Business Kolding.

– Ranglisten understreger også, at Koldings virksomheder klarer sig rigtigt godt. Fokus i undersøgelsen er i høj grad på de resultater, der skabes, og her følger vi særdeles godt med i Kolding, pointerer Morten Bjørn Hansen.

Byrådet har netop vedtaget en ny erhvervspolitik, der vil gøre det muligt at investere i en bæredygtig vækst gennem partnerskaber med erhvervslivet.

Rie/Henri.

Se også