Cykelbane i Hejls får 325.000 kr. fra Fynske Banks fond

Fonden for Fynske Bank har doneret det fulde beløb til at få anlagt en udfordrende cykelbane i forbindelse med Hejls Multipark.

Herren med korte bukser er Paul-Christian Kongsted, som er formand for projektgruppen. Til venstre er det Morten Skov, der er regionsdirektør i Fynske Bank.

Visionen om at skabe en attraktiv natur- og aktivitetspark målrettet både småbørnsfamilier, de aktive voksne og den voksende senioridræt er kommet et skridt nærmere i Hejls.

Fonden for Fynske Bank har nemlig doneret 325.000 kr. til den del af projektet, der handler om at anlægge en kuperet cykelbane med bump, hop, bakker, pukler, gryder, sving og udfordringer, hvor man både kan træne sin balance og lave fede tricks på to hjul.

– Vi er meget glade for, at Fonden for Fynske Bank har doneret penge til projektet. Vi har allerede en gruppe meget aktive mountainbikere, men vi ser også cykelbanen som et sted, hvor børn kan cykle, lege, træne deres balance og komme ud at røre sig, fortæller Helle Birte Jensen, der er formand for Hejls Multihus og med i projektgruppen bag Hejls Multipark.

Afløser fodbold

Idéen til Hejls Multipark opstod for fire år siden, da en gruppe beboere i området blev spurgt, om de ikke kunne finde på noget at bruge fodboldbanerne til.

Mens byens hal er ivrigt benyttet især i vinterhalvåret, stod det mere sløjt til på græsarealerne.

Der er i forvejen megen udendørs aktivitet i Hejls.

Efter at Hejls Skole for 16 år siden blev flyttet til Sjølund, blev banerne kun sjældent benyttet til fodbold eller idræt, og den lokale klub kunne ikke længere stille et fuldt fodboldhold. Byens aktive voksne søgte i højere grad et aktivt friluftsliv med cykling, udendørs fitness og boldspil i mindre grupper.

Desuden savnede byens integrerede børnehave og vuggestue nære udflugtsmål i det fri og faciliteter til leg, læring og fællesskab.

Ambitiøst projekt til 8,6 millioner

Det endte med et ambitiøst projekt på 8,6 mio. for en multipark med stier og grønne rum, en multibane, naturlegeplads, balancebaner, krolfbaner, mødested, udendørs fitness og forhindringsbane – og den cykelbane, som Fonden for Fynske Bank nu har doneret det fulde beløb til. Samlet er der nu skaffet ca. 4 mio. kr.

I gang til foråret

– Hejls Multipark vil også være et attraktivt udflugtsmål for turisterne i de store sommerhusområder. De kommer typisk for at tage i Legoland og Givskud Zoo, mens Hejls Multipark vil være et gratis supplement, siger Helle Birte Jensen.

– Vi går nu i gang med at skaffe den resterende finansiering, og i bedste fald kan vi stikke spaden i jorden i foråret 2025. I givet fald vil Hejls Multipark kunne stå færdig i løbet af 2025, siger Helle Birte Jensen.

– Fonden for Fynske Bank har det overordnede formål at gøre vores lokalområde lidt dejligere at bo i, og derfor har vi heller ikke været i tvivl om, at Hejls Multipark er et projekt, vi gerne vil støtte, siger Morten Skov fra Fynske Bank i Kolding.

– Det er nogle ambitiøse ildsjæle, der står bag projektet. De har både tænkt de brede og stærke fællesskaber ind i projektet, skabt et sted med plads til mere aktivt friluftsliv og samtidig tænkt Hejlsminde Nor ind i området. Vi glæder os meget til at se projektet blive ført ud i livet, siger Morten Skov, der er regionsdirektør i Fynske Bank i Kolding.

Se også