Samme adgang til palliativ pleje

LÆSERBREV: Hospice Forum Danmark har i mange år arbejdet for at sikre, at flere danskere får mulighed for at modtage palliativ behandling – uanset om det er i hjemmet, på hospital eller hospice.

Livskvalitet i livets afslutning er lige så vigtig som livskvalitet i alle andre faser af livet. Derfor bør palliative tilbud tænkes ind som en naturlig del af regeringens sundhedsudspil. I dag er der desværre alt for store forskelle på, hvilke tilbud borgere har adgang til, afhængigt af deres bopæl. Vi opfordrer derfor regeringen til at sikre større lighed i adgangen til palliativ behandling og til hospicepladser over hele landet.

Det nære sundhedsvæsen bør kunne rumme hele menneskets livscyklus – også den sidste del. Når livet går på hæld, har både den enkelte og deres pårørende brug for tryghed, nærhed og støtte fra fagprofessionelle. Her spiller hospice en helt central rolle, og det er afgørende, at vi sikrer ressourcer og kapacitet til disse livsvigtige institutioner.

Hospice Forum Danmark står klar til at bidrage med viden og erfaring i den videre proces og ser frem til at være med i dialogen om, hvordan vi kan fremtidssikre den palliative indsats som en del af det nære sundhedsvæsen.

Mogens Nørgård,
formand for Hospice
Forum Danmark

Se også