Flere indbrud i Syd- og Sønderjylland

Det er særligt i Vejle, Kolding og Varde Kommuner, der er en stigning.

Det gælder om, at indbrudstyvene ikke kan bryde ind uden at blive opdaget.

I Syd- og Sønderjylland er antallet af indbrud i 3. kvartal 2024 steget med 8 pct. i forhold til samme periode i 2023 – det er særligt Vejle, Kolding og Varde, der oplever store procentvise stigninger.

Det viser netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik. Men på landsplan er der i samme periode, juli-august-september, sket et fald i indbrud på 10 pct. i forhold til samme periode sidste år.

Det tyder på, at indbrudstyvene for tiden er mere aktive i det lokale område.

Så sent som tirsdag i sidste uge brød tyve ind i et hus i Damgårdsparken ved at brække et soveværelsesvindue op midt om dagen. Selv om de ikke fik ret meget med sig, må forsikringen nu punge ud med tusindvis af kroner til et nyt vindue.

I årets 3. kvartal blev der anmeldt 3.503 indbrud i private hjem i Danmark.

Med udsigt til den mørke tid, der er højsæson for indbrudstyve, opfordrer ’Bo trygt’ (TrygFonden, Realdania, Bolius og Det Kriminalpræventive Råd) til, at man allerede nu sikrer sit hjem og sit kvarter mod ubudne gæster.

Blandt de ting, man kan gøre er:

  • Udendørsbelysning.
  • Sensorer, der tænder for lys og alarmer.
  • Nabo-overvågning.
  • Lave hække, så tyvene ikke kan arbejde ugeneret.

– Indbrudstyve vil gerne undgå at blive set. Sensorstyret lys, der pludselig tænder, når nogen nærmer sig, gør, at der er større chancer for, at en tyve opdages af naboer og forbipasserende, siger Britt Wendelboe fra Bo trygt.

Se også