Karina: Farlig tendens at svenskere hyres til kriminalitet i Kolding

Karina Lorentzen

Torsdag meldte NSK – Danmarks FBI – at danske kriminelle hyrer svenskere til kriminalitet i Danmark. Og det er netop en 17-årig svensker, der er anholdt i Kolding for at skyde en mand i foden.

Det får SF’s retsordfører Karina Lorentzen til at efterlyse fokus på rekrutteringen.

– Det er uhyggeligt, at vi ser en rekruttering af svenske kriminelle, og det skal stoppes. Det er utroligt fejt at bestille unge til at udføre det grove arbejde, og jeg mener, det skal straffes meget hårdt, siger hun.

– Jeg ved ikke, på hvilke platforme det her lader sig gøre, men der er brug for, at politiet er til stede der og arbejder forebyggende. Og så har vi brug for, at platformene tager ansvar for at fjerne den slags.

– Og så synes jeg, at de, der bestiller den slags, skal straffes lige så hårdt som udføreren. Her udnytter man unges manglende dømmekraft og modenhed, og det er ret forkasteligt. Det skal man ikke slippe billigere fra, og jeg har i dag rettet henvendelse til justitsministeren om sådan en lovændring, fortæller SFs retsordfører fra Kolding.

Karina Lorentzen vil bede justitsministeren redegøre for sagerne, samt for hvordan politiet arbejder på de sociale medier omkring den slags.

Se også