Travlhed hos Sjølund A/S – og ejeren overtager ledelsen

Sjølund A/S oplever igen fremgang og vækst og søger nye medarbejdere til produktionen.

I slutningen af september overtager Søren Ravn (tv) det daglige ledelsesansvar sammen med den øvrige ledergruppe, der består af CFO Lars Jørgensen og fabrikschef Kasper Straarup, når den nuværende direktør, Zoran Aleksic (th), starter i nyt job i Tyskland.

Sjølund A/S, der er specialiseret i valsning af aluminium- og stålprofiler, oplever fremgang og søger flere medarbejdere. Ejeren, Søren Ravn, overtager ledelsen af virksomheden den 1. oktober efter den nuværende direktør, Zoran Aleksic, der starter i nyt job i Tyskland.

Efter at have været ejet af en tysk kapitalfond i fire år kom Sjølund A/S igen tilbage på danske hænder i 2022 med Søren Ravn som ejer.

Forretningen var skrantende, og opskriften på sund drift og vækst har siden da været at genvinde en position som en stærk nichevirksomhed inden for profilvalsning. Og det er sket gennem en turn-around.

– Vi oplever succes ved at fokusere på det, vi er bedst til: profilvalsning, siger Zoran Aleksic, som er administrerende direktør i Sjølund A/S.

– Den seneste årsrapport viste, at processerne er velfungerende og driften sund hos Sjølund A/S. Og det er kun blevet bedre siden da, siger han.

– Derfor kan vi også bruge flere dygtige hjerner og hænder. Vi vil gerne tiltrække nye medarbejdere, der har lyst til at lære noget og er teknisk kreative, så vi kan fortsætte den gode udvikling, siger Zoran Aleksic.
Sjølund A/S beskæftiger sig især med at løse komplekse opgaver inden for valsning og bearbejdning af stål- og aluminiumsprofiler til energisektoren, industrivirksomheder, arkitektur og transportsektoren.

Direktør vender tilbage til Tyskland og nyt job

Sjølund A/S er igen robust, og der er gode ordrer på vej. Derfor er det med ro i sindet, at administrerende direktør Zoran Aleksic efter fire år rejser hjem til Tyskland med sin familie i slutningen af september.
Det har været planlagt siden begyndelsen af foråret, hvor han begyndte at overdrage opgaver til ledergruppen.

Massiv støtte fra medarbejderne

– I løbet af de sidste to år har vi modtaget massiv støtte fra medarbejdere, kunder og partnere til at genopbygge virksomheden for at komme tilbage i sund drift. Det er jeg både stolt og taknemmelig for. Fremover bliver det ejeren af virksomheden, Søren Ravn, der overtager den daglige ledelsesopgave sammen med resten af ledergruppen, siger Zoran Aleksic.

Ud over Søren Ravn består ledergruppen af Kasper Straarup, fabrikschef, og Lars Jørgensen, økonomichef.

Tror på mere vækst

Søren Ravn, der ejer Sjølund A/S, siger:

– Zoran Aleksic har gjort en fantastisk indsats, og jeg har fuld forståelse for, at hensynet til familien og et nyt og spændende job trækker ham tilbage til Tyskland. Vi har en kompetent og velfungerende ledelse, der kender forretningen og kundernes ønsker præcist. Derfor er jeg også fuld af tillid til, at vi kan sikre både stabilitet og fremtidig vækst og udvikling. Gerne med endnu flere kompetente medarbejdere ombord, tilføjer han.

Begyndte som lokal smedje i Sjølund

Sjølund A/S’ historie går tilbage til 1936, hvor virksomheden var lokal smedje i landsbyen Sjølund syd for Kolding. Søren Ravn købte virksomheden i 2007 og ledede den med succes indtil 2018, hvor den blev solgt til en tysk kapitalfond.

Efter en fejlslagen strategi købte Søren Ravn virksomheden tilbage i 2022.
Læs mere om virksomheden på sjoelund.dk.

Se også