Vores Hus i Vamdrup blev borgernes favorit

Vores Hus i Vamdrup vandt i et tæt løb med nr. 2 ved afstemningen om det mest spændende byggeri ved Arkitekturens Dag i Kolding Kommune mandag den 7. oktober.

Tre byggerier blev præmieret, da Kolding Kommune traditionen tro hædrede den gode arkitektur fra det forgangne år i anledning af Arkitekturens Dag.

Herudover modtog fem byggerier og anlæg hædrende omtale.

Borgernes afstemning

Som sædvanligt har kommunens borgere også haft mulighed for at stemme på deres egen favorit, og her var der i år historisk tæt løb. Kun to stemmer skilte vinderen – Vores Hus – fra nummer to, som var en bolig på Gl. Skartved 26 ved Sdr. Bjert

”Det har været den tætteste afstemning i arkitekturprisens historie,” fastslog Jakob Ville, formand for udvalget Plan og Teknik, da han afslørede vinderen af Borgernes Favorit ved prisuddelingen i EWII house i Kolding.

Med 40,2 procent af de afgivne stemmer blev Vores Hus i Vamdrup vinder af afstemningen på kommunens hjemmeside, skarpt forfulgt af boligen på Gl. Skartved 26 ved Sdr. Bjert som fik blot to stemmer mindre og landede på 39,8 %.

En bolig på Gl. Skartved 26 ved Sdr. Bjert blev nr. 2. Den ejes af Martin og Katrine Leighton Lindhardt.

I sin tale glædede Jakob Ville sig over den store variation i de indstillede byggerier og anlæg til årets arkitekturpriser.

”Det er dejligt at se, at der bliver lagt gode kræfter i både nybyggeri, omdannelser og naturprojekter – og at kommunens borgere og andre aktører gør sig umage med både at bevare og udvikle kommunens arkitektoniske og kulturhistoriske værdier,” fastslog han.

Bedømmelsesudvalget bestod af tre udpeget af Byrådet: Jakob Ville, formand for udvalget Plan- og Teknik; Ole Martensen, formand for udvalget Kultur og Merete Due Paarup, formand for udvalget Bæredygtig Vækst.

To fagdommere udpeget af Arkitektforeningen: Anja Rovlung, København, og Aksel Fyhn, Herning.
De sidste medlemmer af bedømmelsesudvalget var kommunaldirektør Merete Dissing Pedersen og stadsarkitekt Michael Pagaard Madsen.

Se også