Flere lokale kunstnere på Åbne Atelierdage

Lisbet Thorøe Larsen

Flere lokale kunstnere fra Vamdrup, Lunderskov og Christiansfeld er i år med på Åbne Atelierdage, som finder sted i Kolding Kommune d. 26.-27. oktober.

Her inviterer lokale kunstnere og kunsthåndværkere indenfor i deres kreative kunstværksteder og udstillingssteder. 2024 er et rekordår med hele 46 tilmeldte kunstnere fordelt på 30 steder i kommunen.

Andreas Ulfberht

Blandt de lokale i avisens udgivelsesområde er Andreas Ulfberht, Langforte, Stepping, Birgitte Ekholm Gaardsted, Frørup, Lise Frølund, Vamdrup, Lone Mørkøre, Ødis-Bramdrup, Tove Skov Larsen, Bastrup, Lisbet Thorøe Larsen, Lunderskov, og Birthe Engedal, Christiansfeld.

Til Åbne Atelierdage får man mulighed for at komme indenfor i arbejdsrummet og få et dybere indblik i arbejdet bag det unikke, kreative håndværk.

Ude, hvor de bor eller har atelier, møder man kunstnerne, der gerne sætter ord på tankerne bag deres værker.

– Vi er så heldige i Kolding Kommune, at vi har et meget aktivt og mangfoldigt kulturliv. Det afspejler sig også i dette års Åbne Atelierdage, hvor rekordmange kunstnere deltager. De mange steder viser kunst og kunsthåndværk indenfor en bred palette af kunstarter såsom billedkunst, skulptur, fotografi, tekstildesign og keramik, siger kulturudvalgsformand Ole Martensen (V).

Birthe Engedal

– For stamgæster vil der være mulighed for at besøge nye steder, som både repræsenterer kommunens etablerede kunstmiljø og det spirende kulturelle vækstlag. Her kan det være, at du som gæst til atelierdagene bliver overrasket over lokale kunstnere, som du ikke kendte til før, tilføjer Ole Martensen.

Til Åbne Atelierdage kan man besøge en enkelt kunstner eller tilrettelægge en hel rute, hvor man besøger flere af de 30 kunstnere. De vil stå klar til at tage imod gæster i tidsrummet kl. 10-17 begge dage – måske endda med en kop varm kaffe eller et koldt glas bobler – og til en snak om deres kunst.

Åbne Atelierdage finder sted hvert efterår. Der er gratis adgang alle steder.
Find mere information på kolding.dk/atelierdage.

Se også