Gør Lunderskov smuk

LUNDERSKOV: Renoveringen og forskønnelsen af området omkring den gamle stationsbygning fra 1874 i Lunderskovs bymidte fortsætter, og går frem efter planen.

Som noget nyt vil der på det nyrenoverede parkeringsareal ved Jernbanegade blive sat lade standere op til brug for el-biler:
– Vi prøver i første omgang at tilbyde to lade standere, men vi forbereder til flere, hvis behovet skulle vise sig, fortæller landskabs- og byplanarkitekt, Thomas D. Thinghuus, fra Kolding Kommune.
Han fortæller videre, at formålet med det omfattende arbejde er at gøre Lunderskov by smukkere og dermed et attraktivt sted at bo og færdes.
Thomas D. Thinghuus forventer, hvis renoveringen- og forskønnelses arbejdet fortsætter problemfrit, at arbejdet vil være fuldført ved udgangen af februar:
– Men vi tager det jo i små bidder og på en måde, så alle bedst muligt kan komme forbi hinanden, mens arbejdet udføres med bl.a. at lægge ny belægning på over alt. Vi har startet op i syd ved Frederiksberggade og arbejder os derfra videre hen over Banegårdspladsen mod nord til det nye parkeringsareal og busholdeplads ved Jernbanegade, fortæller Thinghuus.
I projektet indgår at skabe lettere adgang fra gadesiden til togperronerne. Det skabes ved at inddrage en tidligere baggård mellem stationsbygningen og det tidligere pakhus.
– For at skaffe plads for den nye adgangsvej har vi bl.a. fjernet et plankeværk og bare det har skabt overraskende meget ”luft” i området, fortæller Thomas D. Thinghuus om det spændende renoverings- og forskønnelsesprojekt.
Projektet ved den gamle banegård udføres af Kolding Kommune i samarbejde med DSB og Lunderskov Lokalråd. /bro

Se også