Privat udstykning i hårdknude

Det kniber med enighed om vejforbindelse til 55 nye boliggrunde ved Rugvang i Lunderskov

LUNDERSKOV: En sag om en privat udstykning på 55 byggegrunde i Lunderskov er gået i hårdknude. Det kniber med at finde en brugbar adgangsvej til udstykningen.

Avisen erfarer, at initiativtageren til udstykningen har oplyst, at han ikke vil gå videre med sit projekt, før der foreligger en godkendt lokalplan for området. Og en sådan har kommunen i henhold til loven pligt til at udarbejde.
Hagen ved det hele er blot, at der ikke kan udarbejdes og godkendes en lokalplan, før der er tilvejebragt en godkendt og brugbar adgangsvej til området. Og det er lige her, skoen trykker.
Kommunen mener, det er billigst og bedst, at skaffe adgangen til udstykningen via den lille smalle offentlige grusvej, Rugvang. Men det synes de to til tre grundejerne langs vejen ikke er en god ide. Det kræver nemlig, at den smalle vej skal udbygges til en 10 meter bred vej med fortov, hvis den skal fungere som adgangsvej til boligområdet. Og det betyder, at grundejerne skal afgive jord til formålet.
Den af kommunen foreslåede løsning kræver, at Rugvang over en strækning på 60 meter udbygges fra tilslutningen til nye boligområde og frem til den noget større offentlige vej, Kirkevejen. Prisen er anslået til at koste 770.000 skattekroner – plus 17.000 kroner årligt til vedligeholdelse.
Men der er også en alternativ løsning i spil. I kommunen kaldet plan B. Det handler om anlæggelse af en helt ny og noget længere adgangsvej længere mod syd også med tilslutning til Kirkevej. Den bliver bare 378 meter lang og koster 2.725 kroner skattekroner – plus 97.000 kroner til anslået årlig vedligeholdelse. Denne løsning berører fem grundejere.
Sagen ligger i øjeblikket til behandling i kommunens udvalg for Plan- og Teknik. Og det har den nu gjort et godt stykke tid. Den seneste udvikling i den tilsyneladende fastkørte sag er, at forvaltningen er beordret til at en ny snak med berørte grundejere, samt at gå i dialog med den private udstykker med henblik på at finde en brugbar løsning.
/bro

Se også